Ekonomi paketinden motosiklete MTV, saat ve dron için ÖTV sürprizi geldi
Ekonomi yönetiminin TBMM’ye sunduğu Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerinin artırılması amacıyla düzenlemeler içeren kanun teklifinden sürpriz ÖTV ve MTV düzenlemeleri çıktı.
info@karadenizekonomi.com / 12.10.2024

Kanun teklifinin 3’üncü maddesine göre motor silindir hacmi 100 cm3 altında olan motosiklerlerde, motor gücü 6 kW ve altı olan motosikletler de MTV kapsamına alınacak.
Ayrıca askeri amaçlarla kullanılanlar hariç olmak üzere insansız hava taşıtları (drone) ile ÖTV matrahı 5 bin lira ve üzeri olan kol saatleri de ÖTV kapsamına alınıyor.
Çok Okunanlar

Merkez Bankası açıkladı: Rezervlerde artış sürüyor!

Dünya Altın Konseyi: Küresel altın talebi ikinci çeyrekte yıllık yüzde 3 arttı, ortalama fiyat rekor kırdı!

Bakan Şimşek: Turizm ekonomiye güç katmaya devam ediyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Emek yoğun sektörler zorda, kısa çalışma ödeneği yeniden devreye alınmalı

İşsizlik rakamları açıklandı

ASO Başkanı Ardıç: Yüksek faiz üretimi zorlaştırdı, borç yapılandırması zorunlu hale geldi

Ekonomik güven yılın en düşüğünde
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-07-23 09:20
Şehir | Levant |
---|---|
TMO | 130 TL |
GİRESUN | 166,50 TL |
ORDU | 167,50 TL |
DÜZCE | 166,00 TL |