“İhracatçıların yanında olmak, kuruluşumuzun ilk yıllarından bu yana görev bildiğimiz bir iş”

İş Bankası'nın, kuruluşundan bu yana ihracatçıların yanında olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem teknolojiyle desteklenen yenilikçi çözümlerle ihracatçıların hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceklerini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 14.07.2023

“İhracatçıların yanında olmak, kuruluşumuzun ilk yıllarından bu yana görev bildiğimiz bir iş”

İhracat sektörünün Türkiye ekonomisi için önemli bir role sahip olduğunu dile getiren İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, "Bunun bilincinde olarak ihracata özel bir konsantrasyon ile eğiliyor, ihracatçılarımızın ekonomik ve dijital ihtiyaçlarına göre ürün ve hizmetlerimizi güncelliyor müşterilerimizin dış ticaret işlemlerine aracılık faaliyetlerimizi genişletiyoruz dedi.

Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdem, Peşin ödemelere aracılık nakliyat sigortası harici garantiler döviz çekleri döviz havalesi/SWIFT akreditif vesikalık ve mal mukabili tahsiller gibi dış ticarete yön veren geleneksel ürün ve hizmetlerimize ek olarak müşterilerimizin dijital kanallarımızdan dış ticaret işlemlerini gerçekleştirmesine olanak sağlıyoruz" diye konuştu.

KURULUŞUMUZDAN BU YANA İHRACATÇILARIMIZI DESTEKLİYORUZ

İhracatçıların yanında olmak aslında kuruluşumuzun ilk yıllarından bu yana görev bildiğimiz bir iş diyen Erdem, şu değerlendirmeyi yaptı;

"Örneğin 1926 yılında, milli mahsulat ve mamulatımızı Avrupa’ya tanıtmak için gerekli bağlantı ve satışların yapılmasını sağlayarak bir gemi projesi tasarlanmış. Karadeniz adlı gemi 86 gün süren bir sefere başlamış ve Barcelona’nın St. Petersburg’a kadar 15 limanı ziyaret etmiş. 1920’lerde düzenlenen seyyar sergide İş bankası şubesi açılmış ve şube ihracata katkı sağlamak üzere sergide sahibi bulunmayan malların vekâleten satılması imkanlar ölçüsünde para değiştirilmesi gibi hizmetler vermiş. Ayrıca 1930a yılların başında Hamburg, İskender’i ye, Trieste ve Marsilya gibi o dönemin ihracat merkezlerinde şube açma ihtiyacı gündeme gelmiş; 1932'de İskenderiye ve Hamburg Şubelerimiz Türk ihracatçısını desteklemek üzere faaliyete geçirilmiş Bankamız, kuruluşundan sadece 8 yıl gibi kısa bir süre içerisinde böyle bir vizyonla hareket ediyor”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar