Karadeniz’de Turizmde Yeni Dönem: Dev Liman Geliyor
Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden Sinop, 202 küçük yat, 7 mega yat ve 3 kruvaziyer gemisine ev sahipliği yapacak yeni liman projesine hazırlanıyor.
info@karadenizekonomi.com / 24.08.2026
Sinop’un deniz turizmi potansiyelini artırması hedeflenen Yat ve Kruvaziyer Limanı Projesi için zemin etüt çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda İç Liman mevkisinde yürütülen proje, kentin denizcilik ve turizm altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.
Projede 202 küçük yat ile 30 metre uzunluğunda 7 mega yat için kapasite oluşturulacak. Kruvaziyer bölümünde ise 200 metre uzunluğunda 2 ve 300 metre uzunluğunda 1 yolcu gemisinin aynı anda ağırlanabilmesi planlanıyor. Ayrıca 33 bin 375 metrekare geri saha ve 4 bin 950 metrekare bakım alanı bulunacak.
30 BİN METREKARELİK SOSYAL ALAN
Limanın yalnızca deniz araçlarına hizmet vermesi değil, yaklaşık 30 bin metrekarelik sosyal alanıyla restoran, kafe, oyun ve eğlence alanlarına da ev sahipliği yapması planlanıyor.
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, projenin Karadeniz’de ilk olacağını belirterek kentin liman şehri kimliğinin marina kimliğiyle güçleneceğini ifade etti. Projeyle Sinop’un yat ve kruvaziyer turizminde önemli bir destinasyon haline gelmesi hedefleniyor.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-08-01 09:28
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 195,50 TL |
| ORDU | 161,50 TL |
| DÜZCE | 157,00 TL |


