Resmi Gazete'de yayımlandı: İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ilaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru güncellendi. Kurda yüzde 25'lik artış yapıldı.
info@karadenizekonomi.com / 16.12.2023

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik öngören Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararla, güncel bir Euro değeri yüzde 25 arttırılarak 17 lira 55 kuruş seviyesine yükseldi. Güncel Euro değeri daha önce 14 lira olarak uygulanıyordu.
Kararla, fiyat korumalı ürünlerde uygulanan barem değeri de euro kurunda yapılan artış kadar güncellendi. Barem değeri fiyat korumalı ürünlerde 60 lira 51 kuruş, diğer ürünlerde ise 31 lira 62 kuruş oldu.
Söz konusu karar 25 Aralık 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.
Çok Okunanlar

Merkez Bankası açıkladı: Rezervlerde artış sürüyor!

Dünya Altın Konseyi: Küresel altın talebi ikinci çeyrekte yıllık yüzde 3 arttı, ortalama fiyat rekor kırdı!

Bakan Şimşek: Turizm ekonomiye güç katmaya devam ediyor

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Emek yoğun sektörler zorda, kısa çalışma ödeneği yeniden devreye alınmalı

İşsizlik rakamları açıklandı

ASO Başkanı Ardıç: Yüksek faiz üretimi zorlaştırdı, borç yapılandırması zorunlu hale geldi

Ekonomik güven yılın en düşüğünde
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-07-23 09:20
Şehir | Levant |
---|---|
TMO | 130 TL |
GİRESUN | 166,50 TL |
ORDU | 167,50 TL |
DÜZCE | 166,00 TL |