Trabzon-Rusya Ro-Ro Hattı 9 Gün Gecikmeyle Seferlere Başladı
Trabzon ile Rusya'nın Novorossiysk Limanı arasında düzenli Ro-Ro seferleri, Rusya tarafındaki sorunların aşılmasının ardından 9 günlük gecikmeyle başladı.
info@karadenizekonomi.com / 23.07.2026
Trabzon ile Rusya'nın Novorossiysk Limanı arasında başlatılması planlanan düzenli Ro-Ro seferleri, yaşanan gecikmenin ardından ilk seferini gerçekleştirdi.
12 Temmuz'da başlaması planlanan seferler, Rusya tarafında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle ertelenirken, ilk gemi dün akşam Trabzon Limanı'ndan hareket etti.
Uluslararası lojistik firması Geo Grand Line Global tarafından işletilecek hatta, 49 standart TIR ve 30 küçük araç taşıma kapasitesine sahip "Şampiyon Trabzonspor" isimli feribot hizmet verecek. Seferlerin her dört günde bir karşılıklı olarak düzenlenmesi planlanıyor.
Yeni hattın devreye girmesiyle Trabzon'un Karadeniz'deki lojistik konumunun güçlendirilmesi, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin hızlandırılması ve ihracat ile ithalat süreçlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-07-20 08:10
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 195,50 TL |
| ORDU | 161,50 TL |
| DÜZCE | 157,00 TL |


