İslam Memiş gram altın için tek tek zirveleri açıkladı: Gün geldi çattı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için zaman sınırı çizerek elinde TL olanları uyardı. Memiş, mart ayına dikkat çekti ve beklediği kritik seviyeleri açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 11.01.2024

İslam Memiş gram altın için tek tek zirveleri açıkladı: Gün geldi çattı

Finans analist İslam Memiş, gram altında mart ayı için uyarılarda bulundu. Memiş, beklediği rekor seviyeleri ay ay açıkladı. İslam Memiş, bugünkü kritik veri için de analizlerde bulundu. 

Memiş, "Para piyasalarında sakin bir seyir var. Bunun arkasında bir fırtına mı var? Borsada yükselişler devam edecek mi, döviz kurlarında son durum nedir? Altın ve gümüşlerde düşüş mü yükseliş mi başlayacak?" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti: "Borsa İstanbul 100 Endeksi 7874 puanda. Yüzde 1.78'lik değer artışı vardı dün. 7800 üzerinde bir kapanış daha yaparsa yukarıda 8050 puan var. Ancak 7800 üzerinde kapanış olmazsa tekrar 7200 ve 7700 aralığını takip edeceğiz. 7897'ye kadar yükseliş görmüştük, günü güzel kapattı. Bankacılık sektöründeki yükselişler dikkat çekiciydi. Şu anda pozitif seyir devam ediyor.

Beraberinde dolar TL kurunda 30 lira seviyesi test ediliyor. 29.97'de kur. Serbest piyasalarda 30 liranın üzerinde. 30 lira yukarı yönlü kırılınca, 30 liranın dip seviyesi olduğunu göreceğiz. Yılın ilk çeyreğinde 30-33 lira, yaz aylarında ise 40'lı seviyeleri konuşuyor olacağız. Dolarla işi olanlar yukarı yönlü hamlelere dikkat etmeli.

Euro dolar paritesi yatay dar bant aralığını koruyor. ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Bu veriye kadar sıkıcı bir fiyatlama devam ediyor. Perşembeye kadar olan süreci dolar karşısındaki varlıklarda alım olarak değerlendirmek gerekiyor, perşembeden sonra yukarı yönlü hareketlerini göreceğiz uyarım vardı. Gün geldi çattı, enflasyondan sonra yeni fiyatlamalar göreceğiz. Euro dolar paritesinde hedef 1.11 seviyesi. 1.10 altı rakamlar alım fırsatı.

Euro TL kuru 32.86'dan kapanış gerçekleştirdi. Dolara kıyasla pozitif seyri devam ediyor. Burada da 32 üzerindeki ataklarda yakın zamanda 35 lirayı hedef alan bir trend karşımızda olacak."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar