Rekor üstüne rekor: Altın fiyatlarında yükseliş sürer mi?

Altın fiyatlarında yukarı yönlü eğilim devam ederken, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinin yükselişe geçmesiyle öğleden sonra hızlı bir düşüş yaşandı.

info@karadenizekonomi.com / 15.04.2023

Rekor üstüne rekor: Altın fiyatlarında yükseliş sürer mi?

ABD’den gelen ekonomik verilerle dolar dünyada güç kaybederken, bu durum altının ons fiyatını desteklemeyi sürdürüyor. Ons altın, dünkü işlemlerde 2048 dolara kadar yükselerek 13 ayın zirvesine ulaştıktan sonra, bugün de en yüksek 2047 doları gördü. Gram altın fiyatları ise, ons altında ve dolar/TL’deki yükselişle zirvesini yeniledi. Uzmanlar altın fiyatlarında yeni rekor denemelerinin devam edeceğini belirtiyor.

Altının ons fiyatı, haftanın son işlem gününde en yüksek 2047 doları görürken; öğleden sonra dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükselişle 2017 dolara kadar geriledi. Bu fiyat hareketinde, ABD'li büyük bankaların beklentilerin üzerinde kâr açıklaması ve Fed yetkililerinin 'faiz artışına devam edilmeli' mesajları etkili oldu. Sarı maden, saat 16:30 itibarıyla yüzde 0,85 oranında düşüşle 2022 dolarda hareket ediyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2020 dolar destek, 2070 dolar ise direnç konumunda bulunuyor.

Ons altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yaklaşık olarak yüzde 12 kazandırırken, tarihi zirvesini 2075 dolar ile Ağustos 2020 tarihinde görmüştü.

Gram altın rekora doymuyor

Altının gram fiyatı, ons altın ve dolar/TL’de yaşanan yükselişle yeni rekor denemelerini sürdürüyor. Dünkü işlemlerde 1273 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu kıran gram altın, bugünkü işlemlerde ise 1273,59 lira ile yeni zirvesine ulaştı. Gram altın şu dakikalarda ise, ons altında yaşanan düşüşün etkisiyle yüzde 0,67 düşüşle 1260 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2080 lira, Cumhuriyet altını da 8430 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı günü yüzde 1,4 yükselişle 1.269 liradan tamamlamıştı.

Gram altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yaklaşık olarak yüzde 16 kazandırdı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar