ÇİFTÇİYE EN ÇOK KAZANDIRAN BANKA!

Hasat zamanında ödenmek üzere senede bir kez vadeli ve oldukça cazip faiz oranlarına sahip tarım kredilerimiz ile üreticimizin yanındayız.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

ÇİFTÇİYE EN ÇOK KAZANDIRAN BANKA!

Yatırım, işletme ihtiyacı, traktör, makine ekipman, hayvan alımı, Seracılık veya Kadın Çiftçi Destek Kredisi gibi aklınıza gelecek her konudaki harcamalarını uygun koşullarda finanse ediyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal kooperatifler, birlikler, ziraat odaları ve ticaret borsalarıyla işbirliklerini genişleterek devam ettiriyor, böylelikle ekosistemdeki nakit akışlarının yönetilmesine destek oluyoruz.

İklim değişikliği ve yanlış su kullanımı nedeniyle her geçen yıl artan tarımsal kuraklık riskiyle mücadeleye destek olmak için 5 yıla kadar vadeli, yılda bir ödemeli Basınçlı Sulama Sistemleri Kredisi’ni hayata geçirdik. Bunun yanı sıra çiftçilere sürdürülebilirlik odaklı ürünlerimizden olan Biyogaz tesisi yatırım kredisi, Güneş enerjisiyle destekli sulama kredisi, Zirai Drone Kredisi ve Dijital tarım yatırım kredisini de 5 yıla kadar vadeli ve yılda bir ödemeli olarak sunuyoruz. Ayrıca sera kurulumu teşvik etmek için 60 ay varan vadelerde Seracılık Yatırım ve 24 aya varan vadelerde ise Seracılık İşletme Kredisi sunuyoruz.

 

Tarımı teknoloji ve finansla birleştiriyoruz.

İş Bankası olarak tarım, finans ve teknolojinin birlikte etkin kullanımı ile çiftçiye en çok kazandıran banka olma iddiasını her geçen gün daha güçlü şekilde ortaya koyarak sadece uygun finansman koşulları sunmakla yetinmiyor, teknolojiyi merkeze koyarak daha az girdi kullanımı, daha yüksek verim ve daha sürdürülebilir tarımsal üretimi teşvik ediyoruz.

 

Tarım sektörüne özgü bir platform haline dönüşen mobil uygulamamız İmeceMobil, tüm üreticilerimize ücretsiz olarak sunuluyor. İmeceMobil ile çiftçilerin finansal ve dijital anlamda okuryazarlığı artırılırken, sunulan hizmetler sayesinde ilaç, gübre, sulama gibi tarımsal girdi kullanımlarında %45’lara varan oranlarda maliyet tasarrufu ve %30’lara yakın verimlilik artışı sağlanıyor.

 

Vodafone Business ile hayata geçirilen Dijital Tarım Çözümü,  tarımsal gübre, ilaç, su gibi girdilerin kullanımının azaltılmasını amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında hibe ettiğimiz 30 adet dijital tarım istasyonundan yararlanan çiftçilerimiz yaklaşık 1,5 yıl içerisinde yaklaşık toplam 57 milyon TL’lik ekonomik fayda sağlamış durumda.

Tarımsal üretim süreçlerinin dijitalleşmesine ek olarak finansmanda da dijitalleşme çözümleri geliştirerek dijital kanallardan kullanılabilen 50.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli Anında Tarım Kredisi’ni hayata geçirdik.

 

Bankamızın tarım alanındaki faaliyetlerinin tanıtılması amacıyla başlayan ülkemizin her köşesinde çiftçilerle bir araya geldiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Çiftçi Buluşmaları” düzenledik. En son Adapazarı’nda düzenlenen 121. Çiftçi Buluşmamızla birlikte bugüne kadar yaklaşık 20 bin çiftçiye finansal okuryazarlık desteği vermiş olduk.

 

Tarım ekosisteminin paydaşları arasında yer alan üniversitelerimizdeki değerli öğretim üyeleri/görevlileri ile ziraat fakülteleri başta olmak üzere Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi öğrencilerini “tarım ekonomisi”, “tarım bankacılığı” ve “tarımın finansmanı” konularındaki farkındalıklarının artırılması amacıyla 2022 yılının başından itibaren “Üniversitelerde Tarım Bankacılığı Eğitimleri” vermeye başladık.

 

Ayrıca İzmir Ticaret Borsası önderliğinde hayata geçirilen İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin stratejik ortağıyız ve İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin tarım teknolojilerinin de Ar-Ge üssü haline geleceğine inanıyoruz.

WorkupAgri hızlandırma programımız kapsamında tarımda teknolojik çözümler üreten startupları destekliyor, tarım sektörünü her anlamda güçlendirmeyi, tarımda inovasyonu, girişimciliği ve sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

 

Tarım alanında iki temel misyon üstlenmiş durumdayız. Bunlardan ilki krediler, kart ürünleri, sigortacılık gibi klasik ürünlerle üreticimizin alın terini berekete çevirmeye devam edeceğiz. İkincisi yeni nesil teknolojiler ve dijital tarım uygulamalarına yapmaya devam edeceğimiz yatırımlarla sektörde verimliliğin artırılmasının yanı sıra doğal kaynakların korunmasına ve geliştirilmesine de katkıda bulunacağız. Bu şekilde tarımı geleceğe taşıyanlar arasında olmak, çiftçilerimiz için Geleceğin Bankası olmak bizler için gurur verici.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar