Halkbank’tan kadın girişimcilere 15,1 milyar TL destek

Halkbank’ın kadın girişimcilerle bir araya gelmek ve onlara yeni iş alanlarındaki fırsatları tanıtmak üzere hayata geçirdiği Üreten Kadınlar Buluşmaları, Rize’de devam etti.

info@karadenizekonomi.com / 15.08.2022

Halkbank’tan kadın girişimcilere 15,1 milyar TL destek

Türkiye’deki tüm girişimci ve girişimci adaylarını, kadınları, kadın kooperatiflerini yerel iş insanlarını ve gençleri bir araya getirmeyi hedefleyen etkinlik Halkbank’ın dijital platformu üzerinden canlı olarak da yayınlandı.

Halkbank’ın kadın girişimcilere özel finansal desteğinin 15 milyar TL’yi aştığı bilgisini veren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kadınları iş yaşamına katılım konusunda teşvik etmek, onları birer girişimci olarak hayallerine koşarken desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda, çok kısa süre içinde büyük mesafe kat ettik. Türkiye genelinde tam 132 bine yakın kadın girişimciye desteğimizi ulaştırdık” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİLERE ÇÖZÜM SUNUYORUZ”

Kadın girişimcileri dinlemeyi, talep ve ihtiyaçlarını anlamayı ve kendi çözüm önerilerini paylaşmayı hedeflediklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi: “Sahada olmak, müşterilerimize yakınlık, samimiyet ve sıcaklık her zaman önceliğimiz olmuştur.  Bugün bizleri bir araya getiren etkinlik dizisine, geçtiğimiz yıl Dünya Kadınlar Günü’nde duyurduğumuz ve kadın girişimcilere uygun koşullarda finansman sağlamayı hedeflediğimiz Kadın Girişimci Kredi Destek Paketimiz vesile oldu. Kadınları iş yaşamına katılım konusunda teşvik etmek, onları birer girişimci olarak hayallerine koşarken desteklemek amacıyla çıktığımız bu yolda, çok kısa süre içinde büyük mesafe kat ettik. Türkiye genelinde 132 bine yakın kadın girişimciye desteğimizi ulaştırdık. Tüm bu işlemler sonucunda 15,1 milyar TL’yi hayırlara vesile olacağına inandığımız girişimler için kredi olarak kullandırdık. Bu çalışmaların meyvelerini hep birlikte toplayacağımıza ve ülkemiz insanlarının yaşamlarına değer katacak girişimler kazandıracağımıza inanıyorum.”

“DOĞU KARADENİZ’DE 6 BİNE YAKIN KADIN GİRİŞİMCİYE 606 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRDIK”

 Halkbank’ın Doğu Karadeniz bölgesinde 52 şubeyle faaliyet gösterdiği ve toplam 737 kişiyi istihdam ettiği bilgilerini veren Arslan, “Bölgenin ekonomik gelişimine büyük önem veren bankamız, bu bölgede sosyal yaşamı çok iyi tanıyan ekiplerle çalışmaktadır. Bölgedeki işletmelere özel çözümler geliştiren saha arkadaşlarımız, ekonomik canlılığı devam ettirmek üzere esnaf ve KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarına uygun koşullarda çözüm sağlayabilmek için canla başla çalışmaktadır. Karadeniz bölgesinde yoğun çalıştığımız alanlardan biri de kadın girişimcilerdir. Bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 6 bine yakın kadın girişimci, verdiğimiz desteklerden yararlanmıştır. Hayallerine ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bu girişimcilerin toplam kredi hacmi de 606 milyon TL’yi aşmıştır” dedi.

350 BİN TL’YE KADAR GENÇ GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Halkbank kadınlara yönelik bu çalışmaların yanında, geleceğe ışık olan tüm gençlerin iş hayatında var olmaları ve varlıklarını sürdürebilmeleri amacıyla da destekler veriyor. Üniversite mezunu, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi olmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan gençlerimizin desteklenmesini hedefleyen banka, 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik genç girişimci kredisini, azami 350 bin TL limitle ve 60 aya varan vade fırsatıyla sunuyor.

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar