Altınordu'dan''Akıllı Belediyecilik''

Vatandaşın bekleme çilesine son!

info@karadenizekonomi.com / 5.05.2016

Altınordu'dan''Akıllı Belediyecilik''

Altınordu Belediyesi’nde Başkan yardımcısı Fatih Evli tarafından gerçekleştirilen sistem sayesinde vatandaşlar işlerini belediyede olmadan da sms yoluya takip edebiliyor. Bu yöntemle zaman kaybının önüne geçilirken birimlerinde daha aktif çalışması sağlanıyor.

Başkan yardımcısı Fatih Evli’nin üzerinde iki yıl önce çalışmaya başladığı uygulama belediyenin yeni binaya geçmesiyle birlikte hizmet vermeye başladı.

Sistem sayesinde vatandaşların belediye de olmadan da kendileriyle ilgi tüm işlerden anında haberdar olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Fatih Evli,” Resmi kurumlarda vatandaşlar verdiği dilekçenin,dosyasının nerede hangi birimde hangi aşamada olduğunu bilemez.İşlemin ne zaman biteceğini bilme

diği için de sürekli git-gel yaşanmaktadır.

Bu konuda bilgisayar yazılım şirketinde de destek alarak tamamen bizim gayretlerimizle oluşturulan bir sistem geliştirdik.

Vatandaşlarımız belediyeye geldiğinde direkt Beyaz Masa’ya başvuru yapıyor. Ruhsat veya bir başka işlem ne olursa olsun fark etmiyor. Vatandaşlar elinde dosya belediyede birim birim gezmiyor.. Başvurusunu yaptıktan sonra cep telefonuna anında başvurusunun kabul olduğuna dair bilgi mesajı geliyor.İşlem sonlanana kadar da dosyasının hangi birimde hangi aşamada olduğunu dair bilgilenme mesajı gönderilmeye devam ediliyor.İşlemi bittiğinde de kendisine mesaj atıp gelip dosyasını alması isteniliyor..İşlem devam ederken yine harç veya ödeme yapması gerekiyorsa mesajla bilgilendirilip ödeme yapması sağlanıyor”dedi.

Uygulamanın vatandaşlar tarafından memnunlukla karşılandığını da belirten Başkan Yardımcıs Evli,” Bizim insanımız elinde dosya, kuyrukta bekleyince işinin çözümlendiğine inanıyor. Bu sistemde elinde dosya kuyrukta beklemek yok. Vatandaşlarımız sistemden memnun. İşlemlerinin kısa sürede gezmeden, beklemeden çözüme kavuşuyor. Sadece Beyaz Masa’ya başvurduklarında kendilerine ikram edilen çayları içecek kadar zaman kayıpları oluyor” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar