Başkan Yılmaz Belde Otel eleştirilerine cevap verdi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Durugöl Mahallesi’nde ORBEL’e ait 68 dönüm alanın özel proje alanı konseptiyle 107.5 milyon liraya satıldığını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 24.11.2017

Başkan Yılmaz Belde Otel eleştirilerine cevap verdi
  • Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı 2. Olağan Meclis toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, satışı yapılan Belde Otel ile Durugöl Mahallesi’ndeki 68 dönüm arsa hakkında açıklamalarda bulundu.

    Belde Otel’in ve 11 dönüm arazisinin 48.5 milyon liraya satıldığını belirten Başkan Yılmaz, “ Burayı 2’si Ordulu 1’i İstanbullu ortak bir girişim aldı. Biz burayı özel proje alanı olarak sattık. Alıcı ister otel yapar ister konut. İsterse ticari alan. Buradan kar paylaşım sistemiyle toplam 56 milyonlira gelir bekliyoruz. Ödeme 19 ayda gerçekleşecek.

    Hukuki bir problem yok. Kıyı kenar çizgisi içerisinde kalmıyor. Çünkü kıyı kenar çizgisi kanunundan önce burası imara açılmış.

    Yapılacak kat sayısı tartışılıyor. Şahincili’nin tepesine 22 kat yapılırken sesi çıkmayanlar burada çukur bir alanda 15-16 kat yapılırken eleştiri yapılmasını da anlamış değiliz”dedi.

    48’e alındı 107’e satıldı

    Durugöl Mahallesi’nde ORBEL tarafından geçen yıl alınan 71 dönüm arazinin de geçen hafta satıldığını belirten Başkan Yılmaz,” Bir yıl önce 48 milyon liraya aldığımız arsayı geçen hafta 107.5 milyon liraya sattık. Arsa çekme paylarıyla birlikte 68 dönüme düşmüştü. Burayı da özel proje alanı konseptiyle sattık. Alıcı istediğini yapar hukuki bir sorun yok.Satışlardan belediyenin kasasına 200 milyon lira bir gelir bekliyoruz” şeklinde konuşt

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar