Belediyenin eski borçları yatırım yapmamıza engel değil

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, “Göreve geldiğimizden bu güne 200 milyon TL borç ödememize rağmen yatırımlarımıza hiç ara vermedik. Çünkü Ordu Büyükşehir Belediyesi güçlü bir belediye.”

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2019

Belediyenin eski borçları yatırım yapmamıza engel değil

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler bir TV programında Ordu’da devam eden yatırımların son durumları, yürütülen çalışmalar, turizm hedefleri, Ordu’daki Spor çalışmaları ve Orduspor ile ilgili gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ordu’da 6 ay için de çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Güler şöyle konuştu; “Biz 30 Büyükşehir Belediyesi içindeki küçük büyükşehirlerden biriyiz. Ama yaptıklarımızı diğer şehirlerle mukayese ettiğimizde Ordu iyi bir yerde. Kalan borçlar yüzünden yatırım yapılmadığına dair konuşmalar var. Böyle bir durum söz konusu değil. Ordu Belediyesi güçlü bir belediye. Bizim bütün kaynaklarımız müsait. Tabi ki bir miktar borç olacak bu normal bir şey ama bizim görevimiz de bunları ödemek. Ben şu ana kadar 200 milyon TL borç ödedim. Kaynağı olmayan bir belediye bunu yapabilir mi? Göreve başladığım ilk günden beri yaptığım projelerle bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığı zaten görülüyor. Zaten  projelerimizde  bazen ilk etapta eleştiri alsa da sonrasında verdiği iyi sonuçlar neticesinde tepkileri boşa çıkarıyor. Mesela Fındık hasat zamanında  ORTAR şirketi ile ortaya koyduğumuz belediye eliyle fındık toplama projesi ilk başta tepkiler almıştı ama şu an da Giresun’da bu projeyi seneye uygulamaya koyacağını söyledi. Bizim yaptığımız pilot bir uygulamaydı. Önümüzdeki sene daha geniş kapsamlısını yapacağız. Sadece fındık toplamak için değil fındık bahçelerinin temizlenmesi konusunda da hizmet verecek bu şirketimiz. Projelerimizde genellikle tarıma ağırlık verdik.  Çünkü işsizliğin çözümü ve turizmi destekleyen bir alan tarım. Genel anlamda biz zaten bir tarım ülkesiyiz bu durum ihmal edilmişti ama artık çok iyi çalışmalar yapılıyor. Ordu’nun muhteşem bir zenginliği var bunların hepsini bir araya getireceğiz.”

“İmar konusunda geri adım atmayacağım”

Sadece tarım değil her alanda çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Güler, “başlattığımız Melet projesi tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 136 metre uzunluğunda ve 20 milyon TL maliyetli bir proje. Ayrıca Ünye’deki vahşi depolama alanındaki çalışmalarımızda devam ediyor. 80 dönümlük arazi rehabilite edilip vatandaşın hizmetine sunulacak. 35 yıllık bu ayıbı kaldırdık. Orayı güzel bir tesis haline getirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bir karavan merkezi olacak. Orduyu marka şehir haline getirmek için uğraşıyoruz. Mesela fındıkla ilgili Kibele markasında bir çikolata çalışması başlatıyoruz. İyi bir ekibimiz var. Bunun için Gana’ya gidip dünyanın en iyi kakaosunu üreten kişilerle görüştüm. Şimdi dünyanın en iyi kakaosu ile fındığını birleştireceğiz. ” dedi. İmar konusundaki kararlılığını da sürdüreceğini vurgulayan Güler şöyle konuştu; “İmar yolsuzlukların, sıkıntıların, rantın ve çirkinleşen şehirlerin en temel kapısı ben buna izin veremem. Dolayısıyla göreve gelir gelmez yanlış olan şeyleri durdurdum. Bu sözümün geri dönüşü yok. Bir yanlış bütün yanlışlara örnek oluyor orduyu kirletmeye hakkımız yok. Sahiller herkesin, şehirler bize emanet edildi  ve ben de bu konuda doğru adımlar atmak istiyorum.”

Yeni Orduspor birleşmeye yanaşmadı

Son olarak Orduspor konusuna değinen Güler takımlarla yüz yüze görüşmeyi bizzat kendisinin yaptığını ancak buna rağmen birleşmenin olmadığını ifade ederek, “Ordu’da 44 tane futbol takımı var bunların birleşmesini istiyordum.  Bu konuda oturduk konuştuk ama birleşmeye pek yanaşılmadı. Sadece Orduspor ve Yeni mahalle birleşmeyi kabul etti. Şimdi onlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar