"BİREYSEL BİNALAR ŞEHİRLERİN 50-100 YILLIK GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALIYOR"

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, mahalle gezileri kapsamında incelemelerde bulunduğu Selimiye Mahallesi'nde vatandaş ve esnaflarla görüştü.

info@karadenizekonomi.com / 7.12.2016

İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Engin Tekintaş, mahalle gezilerine devam ettiklerini belirtirken, " Bugün Selimiye mahallemizde iki boyutlu bir çalışma düşündük. Birincisi yollarla ilgili problemli olan noktalarda incelemelerde bulunduk. Bu bölgede bireysel binaların yoğunlaşmasıyla birlikte yaşanan sıkıntılar var. Biz bunların ada bazında değerlendirilmesini ve yık yap yerine bir dönüşüm sürecinin yaşanması gerektiğini kanaatindeyiz. O çalışmaları şimdi şekillendireceğiz. İnşallah imar müdürlüğümüz, imar komisyonumuz, meclisimiz ve biz belediye olarak iş birliği içerisinde Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği 5000'lik imar haritasından sonra 1000'lik imar haritasında planlayacağız. Bizim şehrin geleceğini kurtarmamız gerekiyor. Bu süreçlerde bu bölgede bireysel binalara izin vermeyecek şekilde bir çalışmayı hedefliyoruz. Bireysel binalar şehirlerin 50-100 yıllık geleceğini ipotek altına alıyor. Buna müsaade etmememiz lazım. Selimiye Mahallemizin tamamını kontrol ediyoruz" şeklinde konuştu.

.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar