Bolaman doğal afetlerle değil, kalkınma projeleri ile anılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Bolaman Irmağı Havzası’nın düzenlenmesi için çalışmalara başladı.

info@karadenizekonomi.com / 3.07.2019

Bolaman doğal afetlerle değil, kalkınma projeleri ile anılacak

77 km boyunca uzanan havza üzerinde bulunan doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımda susuzluk, sel, heyelan ve taşkınlar gibi problemlerin ortadan kaldırılması için Orman Genel Müdürlüğü’nün yüksek yönetim kademesini Ordu’da topladı.

‘’Ekosisteme katkı sunacak proje’’

Komşu illeri de yakından ilgilendirecek projenin mükemmel sonuçlar doğuracağını söyleyen Başkan Güler, “Bu proje sadece Ordu’nun projesi değil aynı zamanda komşu illeri de ilgilendiren örnek bir proje. Sadece afetlere karşı alınacak önlem olmamakla birlikte vatandaşların yaşam kalitesini de geliştirecek ve ekosisteme katkı sunacak olan bu proje mükemmel sonuçlar doğuracak. Havza yaklaşımı başından beri ele aldığımız bir çalışma.’’ dedi.

‘’Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz’’

Hayata geçirilecek olan projenin insanların yaşam kalitesini yükselteceğini ifade eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Burada ilk adımı atılacak olan projeyi Tarım ve Orman Bakanımız da önemsiyor. Bakanımız projenin başlangıcından itibaren yapımı ve uygulanmasında bizzat burada bulunmamızı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber etmemizi istedi. Özellikle Bolaman Havzası olmak üzere afetlerin önlenmesi ve burada yaşayan insanların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalar yapacağız. İnşallah hayırlı olacağına yürekten inanıyoruz. Üzerimize düşenleri yapacağız” diye konuştu.

‘’Ordu için prestij bir proje’’

Proje ile bölgedeki heyelanları engellemeyi amaçladıklarını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, “Ordu, Hilmi Bey ile yeni bir ivme kazanıyor. Bu proje Sayın Bakanımın çalışmaları sonucu ortaya çıkmış bir projedir. Hedefimiz bu bölgedeki afetleri önleyebilmek ve bölgedeki susuzluk olaylarına son vermektir. Bu proje Ordu için sıçrama, Tarım ve Orman Bakanlığımız için de prestij bir proje olacaktır” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar