Çöp Danıştay'da..

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun çöp sorunu kökten çözecek olan "Katı Atık Bertaraf Tesisi" projesinin hayata geçmesiyle çöp yakıt, gübre ve alt yapı malzemesi olarak kullanılacağını bildirdi.

info@karadenizekonomi.com / 4.06.2016

Çöp Danıştay'da..

Yılmaz yaptığı açıklamada, Ordu’nun çöp sorununu ortadan kaldıracak olan projenin, Danıştay 1. Dairesi'nin vereceği olumlu kararın ardından hayata geçireceklerini söyledi.

Vatandaşın, yol ve sudan sonra en büyük isteğinin çöp sorununun çözüme kavuşturulması olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ordu’nun çöp sorunu kökten 

çözecek olan projenin hayata geçmesiyle birlikte çöp yakıt, gübre ve altyapı malzemesi olarak kullanılacak. Göreve gelir gelmez 17 ilçenin çöp sorunu çözdük. Fatsa ve Ünye ilçelerinin çöp sorunu çözmek için ise Katı Atık Bertaraf Tesisi kuracağız. Fatsa ilçesi Ayazlı Mahallesi'ndeki özel bir şahıstan kiralanan vahşi depolama alanı ise rehabilite edilerek kötü kokunun ve çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak." dedi.

Fatsa'nın, Ordu'daki çöpün toplanma merkezi olmadığına dikkati çeken Yılmaz, "Fatsa ile Ünye arasına kiraladığımız bir alana çöpün toplanma merkezi oluşturulacak ve çöpü burada ayrıştıracağız. O ayrıştırmadan çıkan çöpü ise özel bir firma enerji olarak kullanacak, kalan ise yol altyapısı ve gübre olarak piyasaya servis edilmiş olacak. Bu sayede çöp sorunu ortadan kalkmış olacak." diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar