Daha fazla hizmet için daha fazla ikametgah

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gurbette yaşayan hemşehrilerine seslenerek, ilçelerinin ve mahallelerinin daha fazla hizmet alabilmesi için ikametgahlarını Ordu’ya aldırmalarını istedi.

info@karadenizekonomi.com / 14.06.2016

Daha fazla hizmet için daha fazla ikametgah

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çatalpınar İlçesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Vatandaşlara İlçe’ye 2 yılda yaptıkları ve bundan sonraki yapacakları çalışmaları anlatan Başkan Yılmaz, yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi. Fındık üreticilerine yönelik ödenen Doğrudan Gelir 

Desteği (DGD) ödemelerinin yakında başlayacağını, destek parası alanlarında ikametgahlarının o ilçelerde olması gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Eğer fındık için destek parası alınacak ise ikametgah Çatalpınar’da olmalı. Başka yerlerde ikamet edip yılın 1 ayı fındık için burada olan arkadaşlarımızın aldığı para buralarda kalmıyor. Şu anda Çatalpınar’ın nüfusu 14 bin, Ağustos ayında ise 30 bin. Valiliğimiz ile bu konuda özel bir çalışma yürüteceğiz. Bunu herkesin bilmesini isterim” dedi.

İlçedeki yol ve su çalışmalarına da değinen Başkan Yılmaz, “Çatalpınar’da su konusunda programa aldığımız yatırımlara 8 milyon 250 bin TL bütçe ayırdık. Buna karşılık Çatalpınar ilçesinde üç yılda topladığımız para sadece 860 bin TL. Büyükşehir olmadan önce yapılamayan birçok yatırımı hayata geçirmeye devam ediyoruz. 14 kilometre sıcak asfalt yaptık. Stabilize yollarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Çatalpınar ilçesinde yola harcadığımız para ise yaklaşık 9 milyon TL. Ordu, Büyükşehir olmadan önce bu ilçemiz, İl Özel İdaresinden yalnızca 600 bin TL para alıyormuş. 600 bin liradan 16,5 milyon TL’ye çıkmış bir yatırım, bugün Çatalpınar’ı geleceğe taşıyacak” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar