Gürgentepe'nin Yeni Simgesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gürgentepe ilçesinin sembolü olacak saat kulesinin çalışmalarını tamamladı. Hizmete sunulan saat kulesinin simgeleri arı ve bal oldu.

info@karadenizekonomi.com / 16.06.2016

Gürgentepe'nin Yeni Simgesi!

EN ÇOK ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BAL ÜRETİMİ YAPILAN İLÇE

Türkiye’de arı yetiştiriciliği ve bal üretiminin en çok yapıldığı ilçelerden biri olan Gürgentepe’de, saat kulesinin çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile ilçenin merkezinde farklı bir tasarıma da imza attı.

ANA TEMA ARI VE BAL FİGÜRÜ

Saat kulesi tasarımında arının kendi dünyasında oluşturduğu altıgen form üzerinden yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, arının doğasında var olan altın oran kuralını da dikkate alarak 8 adet altıgen formu kendi içerisinde bir figüre dönüştürdü.

SİMGESEL BİR SAAT KULESİ OLDU

8.3 m yüksekliğinde inşa edilen saat kulesinde kullanılan bal petek formlarının 6 tanesi 90 cm, 2 tanesi ise 120 cm genişliğinde dizayn edildi. İşçi arı figürlerinin kullanıldığı, kaide içerisinde bal havuzunun oluşturulduğu simgesel saat kulesi tamamlanmış oldu. Görsel ve işlev olarak vatandaşlardan büyük ilgi gören “Saat Kulesi” ilçenin yeni bir simgesi haline geldi.

GÜRGENTEPE’NİN SİMGESİ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelere renk getirecek, buralara prestij kazandıracak çalışmalar yapmanın gayretinde olduklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Projeler üreterek bir bir hayata geçiriyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde en fazla bal üretimi ve arı yetiştiriciliği yapılan ilçe Gürgentepe. Bu kapsamda ilçemizde arı ve bal figürlü saat kulesini hizmete sunduk. 19 ilçemizdeki vatandaşlarımız Büyükşehir’in hizmet farkını yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar