Havada,Karada ve Teknolojide Örnek Şehir!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen internet projesi ile birlikte Avrupa'nın en geniş alana sahip Wi-Fi hizmeti sunulmaya başlandı.

info@karadenizekonomi.com / 19.05.2016

Havada,Karada ve Teknolojide Örnek Şehir!

Ordu'da Avrupa'nın En Geniş Wİ-Fİ Hizmeti Sunuldu

Ordu,Büyükşehir olduktan sonra ulaşım ve yatırım noktasında hızla cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

OGU Avrupada Tek Dünyada Üçüncü

Avrupa'da tek, dünyada üçüncü olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı şehre yatırım anlamında büyük bir ivme kazandırdı.

YOL AĞIYLA TÜRKİYE’DE İKİNCİ İL ORDU

Akkuş’tan Mesudiye’ye, İkizce’den Kabadüz’e kadar Ordu’nun her noktasında ekiplerini seferber eden Büyükşehir Belediyesi, yol konusunda yıllarca hep sorunlarla iç içe yaşamış vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ulaşım ağı olarak Trabzon’un 12 bin km'lik yol ağının ardından 10 bin 296 km'lik mesafeyle Türkiye’nin ikinci ili olan Ordu, iki yıl içerisinde sıcak asfaltına kavuşuyor.

Avrupa'nın en geniş ücretsiz Wi-Fi interneti Ordu'da

Şehirlerde ücretsiz Wi-Fi projeleri faaliyete geçirilmeye başlanırken, bu konuda en iyi örnek teşkil eden Ordu oldu. Ordu Büyükşehir Belediye tarafından yapılan açıklama ile konuyla ilgili detaylar paylaşılırken, 5 farklı ilçede kurulduğu belirtilen ücretsiz Wi-Fi hizmeti ile birlikte vatandaşlara internet imkanı sağlandığı belirtildi. Kurulan alt yapı ile birlikte sadece Türkiye'de değil, Avrupa'nın en geniş alana sahip internet ağı oluşturulurken üstelik bu hizmetin ücretsiz olarak vatandaşların kullanıma sunulması da bölgedeki vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

1 Milyon Bağlantı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan internet sisteminde bugüne kadar 1 milyon kez bağlantı gerçekleştirildiği belirtilirken, en geniş ücretsiz Wi-Fi internet hizmetinin de tescillendiği ve teyit ettirildiği belirtildi.

Hangi İlçelerde Var?

Altınordu, Fatsa, Ünye, Ulubey ve Perşembe ilçelerinde kurulan Wi-Fi hizmeti ile birlikte Ordu genelinde 5 km uzunluğunda ve 500 metre çapında bir ağ oluşturulmuş durumda. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından internet konusunda herhangi bir ücretin ödenmediği ve ücretsiz olarak da vatandaşların yararlanabildiği belirtilirken, proje ile ilgili tüm harcamalar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEDES projesi kapsamında yapılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEDES projesi ile birlikte şehrin pek çok noktalarında trafik kontrollerinin yapılması amacıyla sistemler kurulduğu da belirtilirken, bu sistemler ile birlikte trafikte de sorunların büyük oranlarda azaldı

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar