Kerim Aksu'dan Giresun'a projeler

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vahit Sütlaş Salonu'nda yeni dönemde yapacağı projeleri açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 22.02.2019

Kerim Aksu'dan Giresun'a projeler

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vahit Sütlaş Salonu'nda yeni dönemde yapacağı projeleri açıkladı.

Giresun belediyesi 10 yıllık çalışma videosunun ardından, 3. Dönem için hazırlanan projelerin bir bölümü katılımcılara tanıtıldı.

-işte projeler-

Belediye hastanesi

Belediye çalışanlarının ve Giresunlu vatandaşların hak ettikleri sağlık hizmetine kavuşmalarını sağlamak için Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olacak Belediye Hastanesi.

Gedikkaya mahallesinde bulunan ve şuan da Fen İşleri Müdürlüğü’nce kullanılan dolgu alanı üzerine inşa edilecek ; hastane 20 yatak kapasiteli.

Hasta kabul alanı, acil müdahale odası, gözlem odası, muayene odaları, laboratuvar, ultrason, diş muayene odası, diyetisyen hizmetleri, psikolog hizmetleri, ambulans hizmeti ile birlikte 5 sağlık dalında hizmet verecek.

Bu proje ile en az 40 kişilik istihdam yaratacağız.

Toplam inşaat alanı: 748 m2

Bina oturum alanı: 100 m2

Milli mücadelede Karazıpkalılar ve Osman Ağa Müzesi

Milli mücadele kahramanımız milis yarbay Osman Ağa’yı ve ebediyete intikal eden kahraman Giresun uşaklarını unutturmamak ve atalarımızdan bizlere miras kalan hatıralarını yaşatmak amacıyla Kapu Mahallesi’nde bulunan ve belediyemize ait olan tarihi binayı restore edip “Milli Mücadelede Karazıpkalılar ve Osman Ağa Müzesi” haline getirilecek.

Müze içerinse Osman Ağa balmumu heykeli ile birlikte; Giresun uşaklarının milli mücadele yıllarında kullandıkları silah ve mühimmatlar, fotoğraflar, yöresel kıyafetler, anı defterleri ve diğer kişisel eşyaları sergilenecek.

Müze projesinde;

-1 fuaye alanı

-Sergi bölümü

-Film odası

İle birlikte birde kafeterya bulunuyor. 

Mahalle kreşleri

Giresunlu kadınların iş yaşamından kopmalarını engellemek ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını desteklemek için, işlerine giderken çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri “mahalle kreşleri” projesi.

Kreşlerde alanında uzman eğitimciler tarafından 36-72 ay arası çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişmelerine katkı sağlayıp  milli eğitim müfredatına uygun eğitimler verilecek.

Mahalle kreşleri toplam 500m2 lik alandan oluşacak ve içerisinde;

3 adet oyun odası, 3 adet uyku odası, yemekhane, personel odası, 50m2 lik bahçe bulunacak.

Bu proje ile en az 50 kişilik istihdam yaratılacak.

Toplam inşaat alanı: 500 m2

Bina oturum alanı: 500 m2 

Öğrenci konuk evi 

Giresun dışından gelerek önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını gidermek için kız ve erkek olmak üzere 1 adet öğrenci konuk evi.

Taşbaşı parkı sosyal tesis binasının yerine inşa edilecek olan öğrenci konuk evi ile birlikte gençlerin yüzü gülecek.

Konuk evimiz 24 saat güvenlikli 200 kişi öğrenci kapasiteli olacak.

-20 adet modern konuk odası

-Her katta tam teçhizatlı mutfak

-Kütüphane

-Bilgisayarlı etüt odası

-Sinema ve tv salonu

-Yemekhane

Bu proje ile en az 20 kişilik istihdam yaratılacak.

Toplam inşaat alanı: 625 m2

Taban inşaat alanı: 120 m2

 Modern taksi durakları

Giresun’da ki taksi duraklarını estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek ve taksici esnafların rahat koşullarda mesleklerini icra edebilmelerini sağlamak için modern taksi durakları inşa edilecek.

Her durak yerinde dönüştürülerek , taksici esnafların hizmet kalitesi artarken, halk en kaliteli hizmeti almış olacak.

10 m2 ve 20 m2 lik 2 tip olarak belirlenen alana inşa edilecek olan durakların içerisinde, şoför uyku alanı, dinlenme alanı, tuvalet ve açık hava bank alanı yer alacak.

Toplam inşaat alanı: 20 m2

Bina oturum alanı: 20 m2 

 Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Kültür Sanat Merkezi

Ulaşım yapıları şehirlerde her zaman buluşma ve kentsel imaj noktası oluşturmuştur. 1980 yılında kurulan ve ihtiyaçlara cevap vermekte zorlanan mevcut şehirlerarası otobüs terminalimizi bulunduğu yerde modern bir projeyle sil baştan yenileceğiz.

Terminalle birlikte şehrin batı yakasına bir de Kültür Sanat Merkezi kazandırılacak. Halkın daha sağlıklı koşullarda ulaşım hizmetlerinden faydalanmasını ve kentin batı yakasında yaşayan vatandaşların kültür sanat faaliyetlerinden yararlanmasını amaçlanıyor.

2 katlı 1 binadan oluşan projemizin terminal alanında;

-Tam donanımlı araç bakım onarım merkezi

-15 acenta ofisi, 5 restaurant, cafe, 2 market, 2 mescit, 1 emanet odası,1 bebek emzirme odası, akıllı sistem duş ve tuvalet, 150 araçlık otopark bulunuyor. 

Projemizin kültür sanat merkezi alanında ise;

-500 kişilik çok amaçlı tiyatro salonu, 100 m2lik prova odası, 5 kulis, 200 m2lik fuaye salonu, 1 kütüphane,  2 derslikle birlikte 1 de kafeterya bulunuyor.

Bu proje ile en az 50 kişilik istihdam yaratılacak.

Toplam inşaat alanı:2000m2

Toplam oturum alanı: 1000m2

 Tam otomatik otopark

Şehir girişi balık pazarı yanında inşa edilecek olan 250 araçlı akıllı otopark ile şehir trafiğini rahatlatacak ve Giresunlu hemşehrilerimizin yüzünü güldüreceğiz.

Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılacak olan projemiz çelik konstrüksiyon olarak tasarlandı. 450 metrekarelik alan üzerine yapılacak otoparkımız 250 araç kapasiteli olacak.

Tam otomatik olan katlı otoparkta 4 tane taşıyıcı asansör bulunacak. Otoparka gelen sürücü, aracını zemin kattaki araç teslim odasına bırakacak. Araç, içinde sürücü olmadan asansörler ile otoparkta boş olan alana çıkarılacak ve hareketli paletler üstünde taşınarak park edilecek. Otomatik olarak yapılacak bu işlemler, aracın alınmasında da tekrarlanacak. Sürücü dilediğinde, aracını yine zemin kattaki araç teslim odasından alacak.

Bu proje ile Giresun da araç parkından kaynaklı trafik problemi önemli ölçüde giderilmiş olacak.

Taban inşaat alanı : 450 m2

 Tekstil fabrikası 

Giresun’a fabrika.

Yapılan girişimler sonucu belediye bütçesinden tek kuruş para harcamadan firmalara özel üretilecek tekstil ürünlerinin dikim işlerinin yapılacağı, Giresunlu işsiz vatandaşların istihdam edecek olduğu bir modelle tekstil fabrikası kurulacak

Çalışanların ücretlerinin firmalar tarafından ödenecek olması nedeniyle belediyeye maaş külfeti yaratılmamış olacak.

İlk etapta 500 kişinin istihdam edeceği tekstil fabrikası Çaykara Mahallesi’nde belediyeye ait olan 450 m2 lik alan üzerine inşa edip, 2020 yılı içerisinde hizmete açılacak.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar