ORMEK'ten yıl sonu sergisi

KURSİYERLER VE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLİYOR

info@karadenizekonomi.com / 1.06.2016

ORMEK'ten yıl sonu sergisi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Yıl Sonu Sergisi açılışı gerçekleştirildi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenme Şenliği başladı.

Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi önünde gerçekleştirilen şenliğe Başkan Enver Yılmaz başta olmak üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Akın Varıcıer, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Dairesi Başkanı Ersan Ulusan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İl Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, ORMEK kursiyerleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TOPLUMUN SOSYALLEŞMESİ VE GELİŞMESİNE OLAN DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Açılışta konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz Ordu Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün güzel bir çalışma ortaya koyduğunu 

söyleyerek; “ORMEK bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin el emeği ve göz nuru eserlerinin yer aldığı yıl sonu sergisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği Öğrenme Şenliği’nin açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. Sergi alanında diğer kurum ve kuruluşların da stantları yer alıyor” dedi.

Başkan Yılmaz, ORMEK bünyesinde açılan kurslarda bir yıl içerisinde 6 bin 230 kursiyerin eğitim aldığına dikkat çekerek; “Kurslara çok yoğun bir ilgi var. Açıkçası bu kadar ilgi bizi de çok memnun etti. Halk Eğitimi Müdürlükleri bünyesinde eğitim alan vatandaşlarımızı da kattığımızda hemşehrilerimizin önemli bir kısmının bu kurslar sayesinde eğitim aldığını görüyoruz. Toplumun sosyalleşmesi ve gelişmesi adına bu tür faaliyetleri her zaman destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA GÜÇLÜ BİR İRADE GÖSTERİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Zor olan hemen yapılır, imkânsız olan biraz zaman alır” sözüne atıfta bulunan Başkan Enver Yılmaz; “Bizde zor olanı yapmak konusunda bir sorun yok. Geçmiş dönemlerden devraldığımız, imkânsız ve yapılamaz denilen, bürokraside, yerel yönetimlerde tıkanan olumsuzlukları çözme konusunda çok güçlü bir irade gösteriyoruz. Bununla birlikte bürokrasi ve siyaset ile valilik, kaymakamlıklar ve yerel yönetimler olarak tam bir uyum içerisinde çalışan bir iliz. Bu uyumla birlikte denizi, havası, mavisi ve yeşiliyle yaşanabilir bir kent olma konusunda Türkiye’deki model illerden biri olacağız” dedi.

KURSLARDA HERKESE GÖRE BİR EĞİTİM VAR

Vali İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında devletin millet için var olduğuna dikkat çekerek; “Devletle milletin kaynaşıp kucaklaştığı alanların başında Belediyeler ile Halk Eğitimi Müdürlükleri geliyor. Buralarda açılan kurslar sayesinde herkes, kendi yeteneğine göre istediği dalda eğitim alabiliyor ve içindeki yetenekleri birbirinden güzel eserlere dönüştürebiliyor. İşte bu kurslarda öğrenim gören kursiyerlerimiz ve okullarda eğitim alan öğrencilerimiz, en kıymetli eserlerini Ordu’nun en güzel yerlerinden birinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyor. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanı Ersan Ulusan; “Bizler, ‘İlim Çin’de de olsa alınız’ anlayışına sahip bir dinin mensuplarıyız. İlmin yanına irfanı da koyarak yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde toplumun tüm katmanlarına verdiğimiz eğitimler sayesinde öğrenen, değişen Türkiye’ye doğru yol alıyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, ORMEK kurslarının yaygın eğitime ivme kazandırdığını ifade ederek; “Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir süreç. Bu anlamda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde açtığı ORMEK kursları, hayat boyu öğrenme kurslarına ciddi bir ivme kazandırdı” şeklinde konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından temsili sertifika töreni yapıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanı Ersan Ulusan tarafından kursları başarı ile bitiren işaret dili öğreticiliği ve tercümanlığı kursiyeri Deniz Tiryaki, butik çikolata hazırlama kursiyeri Esra Gürel, guvaj boya kursiyeri Yunus Sözeri, pastacı çırağı kursiyeri Ayşe Özdemir, okuma yazma kursiyeri Kadriye Uçar ve filografi kursiyeri Ayşe Irmaklıoğlu’na kurs bitirme sertifikaları verildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Balkanlıoğlu ve Başkan Yılmaz diğer davetlilerle birlikte öğrencilerin ve ORMEK kursiyerlerinin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı stantları gezdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar