2020 hedefi 50 milyon liralık yatırım

‘’Gemi sayısında 5 kat, yük hareketinde 10 kat artış sağladık. 2020 yılında da 50 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz.”

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2019

2020 hedefi 50 milyon liralık yatırım

Giresun Limanı’ndaki işlem hacmi 2018 yılına göre rekor kırdığını ifade eden Giresun Limanı İşletme Müdürü Mehmet Nuh Gül, ‘’Burada istihdamın artışı tamamen yerel kaynaklar ile olacak. Çok ekstrem durumlar olmadıkça personelimizin hepsi Giresunlu olacak. Neredeyse önceki yılların toplamında fazla bir işlem hacmine sahip olduk. Gemi sayısında 5 kat, yük hareketinde 10 kat artış sağladık. Amerika, Avrupa, Rusya ve diğer Karadeniz ülkelerine öncelikli tahıl, buğday ve maden ağırlıklı ürünlerde çalışma sağladık. Yatırım anlamında son verilere göre 120 milyon liranın üzerine çıktığımızı gösteriyor ve bu burada durmayacak elbette ki, biz orta vadede 200 milyon liranın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Tabi bunlar zaman içinde yatırımın önünün açılması ile ilgili süreci kapsıyor ama her halükarda 2020 yılında 50 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar