​Giresun güneşe uzanıyor!

Giresun Lisanslı Deposu ve Ticaret Borsası’nda, yaklaşık 3 milyon lira hibe verilecek proje ile enerji ihtiyacının yüzde 90’ı yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile sağlanacak.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2018

​Giresun güneşe uzanıyor!

Giresun il genelinde ilk defa kurulacak bu güneş enerjisi sistemi ile 450 KWp/h enerji üretilecek.

Kardeş ülke Azerbaycan’dan Türkiye’ye uzanan ve enerjinin ipek yolu olarak adlandırılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) Doğrudan Yatırım Fonlama Mekanizması kapsamında Giresun Ticaret Borsası ile iş birliğine imza attı.

TANAP'tan 3 milyon lira hibe desteksli, Giresun Ticaret Borsası tesislerinin çatısına yapılacak GES (Güneş Enerjisi Sistemi ile Elektrik Enerjisi Üretimi) protokolü imzalandı. Bizlere inanıp, 5 ay gibi kısa bir zamanda hibe desteğini çıkaran TANAP Genel Müdürü H. Saltuk Düzyol’a Giresun adına teşekkür ederiz. Giresun'umuz için devletimize yük olmadan, proje bazlı, hibe destekli yatırımlarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Giresun Ticaret Borsası’nın “Lisanslı Depolama Tesisi’nde güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi” projesine verilen destek kapsamında kırsal kesimler ve tarım alanları için ideal olan güneş enerjisi kullanımının uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor. Giresun’da Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’nda güneş enerjisinden elden edilen elektrik ile yıllık 435 bin lira tutarında elektrik enerjisi tasarrufunun yanı sıra, 17 bin ton fındık depolama kapasitesi sağlanarak bölgedeki fındık üreticilerine fayda sağlanması amaçlanıyor. Yaklaşık 3 milyon lira hibe verilecek bu proje ile tesisin enerji ihtiyacının yüzde 90’ı yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile sağlanacak. Giresun il genelinde ilk defa kurulacak bu güneş enerjisi sistemi ile 450 KWp/h enerji üretimi hedeflenmekte. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar