​Hobiydi ekonomik güç oldu

1993 yılında hobi amaçlı başlayan kivi üretiminde, bu sezon rekolte 7 bin tonu geçti. Ordu’da kivi üretiminden elde edilen gelir 21 milyon liraya ulaştı.

info@karadenizekonomi.com / 6.11.2018

​Hobiydi ekonomik güç oldu

Yalova’dan sonra Türkiye’nin en büyük kivi üretim merkezi olan Ordu’da kivi bahçelerinin sayısı her geçen gün artıyor. İlk kez 1988 yılında yağışlı ve nemli bölgeler olan Doğu Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde üretilen kivi, 3 bin dekarlık üretim alanında, 7 bin tonluk rekolte ve yılda 21 milyon liralık ekonomik güç yarattı.

Fiyatın yüksek olması nedeniyle fındığa ek gelir olarak kivi dikimi yapan üretici sayısı ise 2 bine ulaştı. Perşembe, Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gülyalı gibi ilçelerde kivi üretiminin bu yıl 7 bin ton olarak gerçekleştiğini dile getiren Ordu Kivi Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar; ‘’Fındığa ek gelir olarak üretilen kivinin 2018 yılı fiyatı 3 lira olarak belirlendi. Bu yıl 7 bin ton civarında gerçekleşen kivi üretiminden Ordu ekonomisine 21 milyon lira katkı sağlandı.’’ dedi.

Karadeniz Ekonomi

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar