​İş’te başarının sırrı sağlıklı beslenme!

Beslenme ve Diyet Danışmanı olarak yaklaşık 2 yıldır mesleğini serbest olarak icra eden Dyt.Nahide Tilbe Candan,beslenme konusundaki bazı bilgilerin yanlışlığına vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2018

​İş’te başarının sırrı sağlıklı beslenme!

‘Danışanıma’ öneriler…

  • ·Eğitimini tamamlar tamamlamaz mesleğini icra etmeye başlayan Dyt. Nahide Tilbe Candan, iş hayatında yer alan yönetici ve çalışanların öğün atlamamaları, kendilerine zaman ayırarak Fast Food beslenmeden uzak durmaları önerisinde bulundu.

 Beslenmeye ilişkin çalışma yöntemini anlatan Candan, “Danışanlarımı önce tanımaya çalışıyorum. Öncelikle sağlık bilgilerini istiyorum daha sonra yaşam tarzlarını sosyal hayatlarını, besin tüketim alışkanlıklarını öğreniyor ve onların hayatlarından çok kopmadan bir diyet programı hazırlamaya özen gösteriyorum” dedi. Toplumda hemen herkesin diyetisyenlere ihtiyacı olduğunu, çünkü insanların aç kalıp zayıflayabileceklerini düşündüklerini ifade eden Candan, “Diyet böyle bir şey değil. 2 buçuk 3 saat aralıklarla beslenmek, bol su içmek, tuz tüketimini azaltmak, şekeri tamamen hayatımızdan çıkarmak, öğün atlamamak çok önemli” diye konuştu.

Çalışan nasıl beslenmeli?

“İş hayatının yoğunluğu, yemek yemeyi unutma ya da öğün atlama olayları çok sık yaşanıyor. Sabah kahvaltısında ziyade öğle yemeklerinde sıkıntı yaşanıyor, uzun süre bir yerde olacaklarını düşündüklerinde bir kutu süt ya da ayran takviyesi yapıp çıkışlarında öğle yemeklerini yemelerini tavsiye ediyorum. Birde tercihlerinde bir baskı oluşturup hazır ‘fast food’ yemek yerine artık her yerde ızgara ve salata kolaylıkla bulunuyor bu tarz beslenmeye gayret etmelerini istiyorum.”

Haftada 4 kilo verdirdim

“Bir danışanımın 1 ayda vermesi gereken kiloyu 1 haftada verdirmiştim. Haftada 4 kilo! Ama herkes için aynı şey geçerli değil çünkü başlangıç kilosu çok önemli, bahsettiğim kişi 100-110 kilonun üstünde birisiydi. Şu anda karnıbahar, brokoli, ıspanak çıktı, mevsimsel olarak bunları tüketip mevsim dışı hiçbir şeyi almamak lazım. Miktarını abartmamak kaydı ile herşeyi tüketebiliriz.”

Yüksek lisans yapıyor

1994 ‘de Ordu’da doğdu. Ankara Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü bitirdi. Türkiye Diyetisyenler Derneğinin hazırladığı Çocuk Hastalıklarında Beslenme üzerine sertifika aldı. Aynı zamanda hastanelerde görülen Nütrisyon üzerine Kepandan eğitim aldı. Başkent Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapıyor. Birbuçuk yıldır da Ordu’da diyetisyen olarak çalışıyor.

Önemli Tüyolar...

Ahh o 5 Kilo!

“En başta kahvaltıyı kesinlikle atlamamak lazım. Uyandıktan en geç 1-1,5 sat sonra kahvaltı yapmak lazım tercihen peynir, zeytin, yumurta ve yeşillikten oluşan bir öğün olmalı. Ya da süt Granola, yulaf meyve ile güne başlamalıyız. Özellikle öğleden sonra insanların iştahında hâkimiyeti kaybettiği 3-5 saatleri arasında akşam öğünü öncesi kendimizi desteklememiz lazım. Süt ya da ayran bu anlamda baya etkili bir ara öğün. Günde 8-10 bardak su içmek zaten olmazsa olmazımız. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için meyve tüketmeliyiz. Haftada 1-2 kez balık tüketmeliyiz. Beyaz et ve baklagillerde mutlaka tüketmemiz gerekenler arasında. Yüzde 70 beslenme ve % 30 sporun etkisini de düşünürsek sporu da asla ihmal etmemeliyiz.”

ASEL GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar