​Perşembe’nin ışığını kadınlar yakıyor

Sessiz şehir Perşembe’nin tanıtımına ve eko turizmden daha fazla gelir elde etmesine yönelik çalışmalar kapsamda ilçeye gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkan Yardımcısı Hasan Erdem ve beraberindeki heyet, Pembe Hanım Konağı’ndaydılar.

info@karadenizekonomi.com / 17.11.2018

​Perşembe’nin ışığını kadınlar yakıyor

Pek çok ulusal ve yerel basın temsilcisinin de katıldığı Pembe Hanım Konağı’ndaki etkinlikte, geleceğini eko turizmde gören “sessiz şehir” Perşembe’nin doğal güzellikleri ve yerel mutfağı tanıtıldı. Perşembeli kadınlar, Pembe Hanım Konağı’nda melocandan sakarcaya, ısırgan otundan kaldirik’e pek çok yerel ürünü TÜRSAB heyetine tattırdı.

Çok sayıda ulusal ve yerel basın kuruluşu temsilcisinin de katıldığı etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan TURSAB Başkan Yardımcısı Erdem, “görmeden bir şeyi anlatamazsınız” cümleleri ile başladığı konuşmasında, Perşembelilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Bölgenin turizm kriterinin doğru tanımlanması ve anlatılması için burada olduklarını ifade eden Erdem, Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik refahı için turizmden daha fazla pay alması gerektiğini ifade etti. Erdem, “Turizmdeki çeşitliliğe bakacak olursak buradaki ürünler daha farklı ürünler. Burada doğallığı öne çıkartabiliriz. Önce doğru altyapı çalışmaları ile şehri yaşanabilir sonrasında da ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalıyız” dedi. Etkinliğin katılımcılarından biri olan Türkiye Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak da yaptığı açıklamada “Perşembe’de eko turizmi ve sürdürülebilir turizmi yaratmak amacındayız. Bulunduğumuz bu eski konağı da bu kapsamda planladık. Bu ilk adım. Umarım peşi gelecek ve turizme uygun bir kent olan Perşembe’de turizm dalga dalga yayılacak” dedi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar