​SANAYİCİ İŞADAMI BURHAN ÇAKMAK: “ÖNCELİKLE İSRAF EKONOMİSİNDEN VAZGEÇMELİYİZ”

Murat Gürsoy ile Karadeniz Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Turan Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Burhan Çakmak.

info@karadenizekonomi.com / 7.01.2019

​SANAYİCİ İŞADAMI BURHAN ÇAKMAK: “ÖNCELİKLE İSRAF  EKONOMİSİNDEN  VAZGEÇMELİYİZ”

·“Türkiye yakın tarihte üç önemli kriz atlattı. Birisi 1994 krizi. O kriz hazine kaynaklı Merkez Bankası kaynaklı bir krizdi. 2001 krizi de bankaların krizidir. Bankaların ekonomide yarattığı krizdir. Bu son kriz ise reel sektör krizi ve ikisinden daha sıkıntılı bir durum ortaya çıkarmıştır. Yarın için kısa vadede oh diyerek çıkacağımız bir kriz değil.”

ÖNCE DEVLET TASARRUF ETMELİ

-“Ben meseleye daha çok makro açıdan, ülke açısından bakmak istiyorum. Hızla israf ekonomisinden kurtulmamız lazım. Cari açık sorununu mutlak süratte çözmemiz lazım. Çaresiz hiçbir şey yoktur. Öncelikle şu israf ekonomisinden vazgeçelim. Sizin bana ‘tasarruf edin’ demeniz için benim sizin tasarruf ettiğinizi görmem lazım. Eğer siz devlet olarak tasarrufa önem vermemişseniz, tasarruf ettiğinizi bize hissettirmemişseniz, bunu görmemişsek halk nasıl tasarruf etsin?”

TOPLUMA BALIK TUTMAYI ÖĞRETELİM

-“Üç yeni Organize Sanayi arayışımız var. Bunların kamulaştırılması çok büyük bir para değil. Toplamda 110 milyon lira. Buraları orta ölçekli işletmelerle artırmadığınız sürece bu bölgedeki işsizliği bitiremezsiniz. Şimdi 1000’den fazla kişi toplum yararına çalışma adı altında istihdam ediliyor. Bu insanları hükümet hiç ihtiyaç olmadığı halde sen çöp topla, sen şunu yap diye gerekli, gereksiz her işte kullanıyorlar. Yarını olmayan 6-7 aylık işler. Çözüm bu değil. Topluma balık yedirerek ülkeyi yönetemezsiniz. Mutlaka toplum balık tutmayı öğrenmelidir.”

ETİKETLER; ülke kriz tasarruf israf
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar