​Şanlıtürk liman ve tren istedi

Yatırımcı iş adamı Naci Şanlıtürk, OTSO’da Vali Seddar Yavuz’un da katıldığı meclis toplantısında söz alarak Ordu iş dünyası açısından liman ve demiryolu taşımacılığının hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 5.12.2018

​Şanlıtürk liman ve tren istedi

OTSO kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya Ordu Valisi, Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, OTSO Başkanı Servet Şahin, Meclis başkanı Levent Yıldırım da katıldı. İş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ordu ekonomisine ilişkin istişare yapıldı.

Mevcut işletmeler yeni adres arıyor

Toplantıda söz alan işadamı Naci Şanlıtürk, Ordu’da endüstriyel işletmelerin nakliye maliyetlerini hatırlatarak, Çamsan, Sagra, Altaş, Turan Seramik A.Ş ve diğer firmaların çok büyük nakliyat parası ödediklerini belirterek, “Yeni yatırımcı getiremiyoruz, mevcut işletmeler de yeni adresler arıyor. Bunun nedeni ilimizde liman ve demiryolu taşımacılığının olmamasıdır” dedi.

Nefes kredisi bile alınamadı

Şanlıtürk konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Dışarıdan yatırımcı alamazken içimizdeki sanayicilerimizi kayıp etmemeli yaşatmalıyız. Sanayici iş dünyası üretirse ülke ekonomisi ve bölge ekonomisi kalkınır. Bölgemizin insanı Ak Parti Grup Başkan Vekili Prof. Numan Kurtulmuş gibi bir değeri var. Sayın Valimiz sizin ve bölge siyasilerimizin katkısıyla ilimize liman ve tren yolu projesinin OSB’lerin hayata geçmesi iye değerlendirmeliyiz. İnşaat sektöründe finansman sorunları TOKİ’ye tanınan özel imkânlar gibi inşaat sektörünü de tanınmalı ve inşaat sektörü canlandırılmalıdır. İnşaat sektörünün canlanması demek ülke ve bölge ekonomisinin canlanması demektir. Bankalar iş dünyasına uygun kredi vermelidir. Biz iyi biliyoruz ki nefes kredisi adı altında verilen krediler dahi alınamamıştır. Yatırım yapan insan bankaya gider, siz ihtiyacı olana bu kredilerin verilmesini sağlarsanız ekonominin çarkları dönecektir.” MURAT GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar