‘’Barınak eko-turizm amaçlı hale gelecek’’

Ordu BB Başkanı Güler, yeni bir çalışmayla Perşembe’de balıkçı barınağının marina tarzı bir düzenleme ile hem su ürünleri hem de eko-turizm amaçlı bir hale getireceklerini kaydetti.

info@karadenizekonomi.com / 23.01.2020

‘’Barınak eko-turizm amaçlı hale gelecek’’

Ordu’nun Perşembe ilçesi Medreseönü Mevkii’nde bulunan Okçulu, Kovanlı ve Büyükağız mahallelerinde uzun yıllardır balıkçılık yapan kadınlar küçük teknelerle açıldıkları denizde eşleriyle birlikte balık avı yapıyor. 3 köyün 60 yıllık hayalini gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni bir çalışmayla balıkçı barınağının marina tarzı bir düzenleme ile hem su ürünleri hem de eko-turizm amaçlı bir hale getireceklerini kaydetti.

‘’Sıfırdan toparlayacağız’’

Okçulu-Büyükağız-Kovanlı Balıkçı Barınağı benim yıllardır üzerinde çalıştığım bir projeydi diyen Başkan Güler, ‘’Hem bakanlığım döneminde hem de bakanlık sonrasında burada ki çalışmaları hep yakından takip ederek önünü açtık. Burası şu anda yeterli bir durumda değil. Eksiklikleri bulunuyor. Bunları sıfırdan toparlayacağız. Bu barınakta kadın reislerimizin emekleri var. Zor şartlar altında denize çıkıyorlar, balık tutuyorlar. Soğukla dalgayla mücadele ediyorlar. Kadın reislerimiz dünyada sayılı durumdalar. Onlara çağdaş, konforlu ve modern bir ortam hazırlamak istiyoruz. Kadın reislerimiz isteklerini bizlere hazırlayıp gönderecekler. Onların talepleri doğrultusunda bir buçuk sene içerisinde çalışmaları şekillendirmeyi düşünüyoruz. Buraya balıkçı lokantası da açmak istiyoruz. Burayı eko-turizm açısından daha tanınır bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar