Belge sınavları yapıldı!

2.El Kara Taşıtı Alım-Satım Danışmanlığı belge sınavları yapıldı

info@karadenizekonomi.com / 11.10.2018

Belge sınavları yapıldı!

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekleri kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde bugüne kadar yüzün üstünde sınav gerçekleştiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, ülke genelinde en aktif Odalar içerisinde yer almaktadır. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları 2.El Motorlu Kara Taşıtı Alım-Satım Danışmanlığı Belgesi sınavları başladı.


Giresun genelinde faaliyet yürüten 2.El Araç Alım-Satım firmalarına yönelik planlanan belge süreciyle ilgili sınavlar bu haftayı kapsayacak şekilde start aldı.
Yazılı ve uygulama olarak iki aşamalı gerçekleştirilen sınavlarda toplam 130 kişi ter döktü. Giresun merkez ve ilçelerde faaliyet yürüten firmaları kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi için yazılı sınavlar Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.Araç alım-satımı ağırlıklı uygulama sınavları ise Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesinde faaliyet yürüten oto galeri firmalarında yapıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun da yerinde takip ettiği sınavlarda uzmanların notları ile belge sürecinin tamamlamak isteyen Giresunlu araç alım-satım işi yapan firma yetkilileri, 2019 yılından itibaren yasal zorunluluk içerecek olan sektörde kurumsal altyapı oluşturmanın mücadelesini vermektedirler.

Kasım ayı itibarıyla ikinci belge sürecine girilmesi beklenen 2.El Araç Alım-Satım Danışmanlığı Belgesi sınavları için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na iki resim ve nüfus cüzdanı ile bizzat başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar