Borsalar lisanslı depoculuk için bir araya geldi

Lisanslı depoculuk ve ürün borsacılığı ile ilgili Erzincan Ticaret Borsası ile Trabzon Ticaret Borsası başkan ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldiler.

info@karadenizekonomi.com / 23.01.2020

Borsalar lisanslı depoculuk için bir araya geldi

Tarım ürünlerinin sağlıklı bir ortamda saklanabilmesi ve sonrasın da ticaretinin yapılabilmesini kolaylık sağlayan lisanslı depoculuk ve ürün borsacılığı ile ilgili Erzincan Ticaret Borsası (ETB) ile Trabzon Ticaret Borsası (TTB) başkan ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldiler.

‘’Lisanslı depo kurma düşüncemiz var’’

Lisanslı depo kurma düşünceleri olduğunu belirten Erzincan TB Başkanı Akar, ‘’Bunun için üyelerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. İhtiyaç hasıl oldu. Artık sistem onu işaret ediyor. Bu konu üzerinde bir takım görüşmelerimiz olacak. Buraya da onun için geldik. Lisanslı depo kurma düşüncemiz var. Aracı kurumla ilgili de arayış içerisindeyiz” diye konuştu.

‘’Ticaret daha da derinlik kazanmış olacak’’

Aracı kurum konusu tek başına olacak bir şey değil diyen TTB Başkanları Ergan ve Arslantürk, ‘’Birkaç borsa bir araya gelmek zorunda. Lisanslı depo konusuna gelince oldukça önemli bir konu. Burada hedef Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOP)’nı harekete geçirebilmek. Lisanslı depo sayısı bölgede arttığı takdirde ticaret daha da derinlik kazanmış olacak. Bu da önümüzü görme açısından son derece önemlidir. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ortak fikir alışverişinde bulunabiliriz’’ dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar