Çakırmelikoğlu;’’ İvme Paketi ülke ekonomisine katkı sağlıyor’’

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, İVME Finansman Paketi’nin, ülkemizin ekonomik sürecine katkı sağladığını ifade ederek, paketin yerli üretim ve yatırım kararlılığının göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 10.06.2019

Çakırmelikoğlu;’’ İvme Paketi ülke ekonomisine katkı sağlıyor’’

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu; “Türkiye ekonomisindeki süreç ve bu bağlamda açıklanan İVME Finansman Paketi ülkemizin geleceğine yönelik olduğunu göstermektedir. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak tarafından açıklanan İVME Finansman Paketi 30 milyar TL’lik finansman imkanının yatırım, üretim ve istihdam seferberliğine yeni bir soluk getireceğine, söz konusu destek paketinin Türkiye’nin uzun yıllardan bu yana kanayan yarası olan cari açık için panzehir niteliği taşıdığına inanıyoruz. Sayın Bakanımız tarafından açıklanan destekler Giresun gibi fındık ve çayın yanında metal ürünleri ile içecek sanayi imalatında öne çıkan bölgelerin desteklenmesine önemli katkı sağlayacaktır. Geçtiğimiz yılı 152 milyon dolarlık dış ticaret işlemi ile kapatan Giresun, bu desteklerle birlikte ülkemizin milli ekonomi hamlesine ivme kazandırmayı sürdürecektir. Önümüze sunulan bu destek paketlerinden Giresun gibi vilayetlerde imalat ve ihracat yapan firmaların daha fazla faydalandırılması/faydalanması gerekmektedir. Bu bağlamda imalat ve ihracata yönelik İVME Destek Paketi’nin 500 bin lira ve üzerinde olmak üzere 1 yılı ödemesiz, 36 ay ile 60 ay arasında vadeyle bir kredi paketi olduğunu hatırlatmak isteriz“dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar