‘’Dünyada güç girişimcilikte ve yenilikte’’

Hisarcıklıoğlu, ‘’Ülkelerin gelişimi için en önemli rolü girişimciler oynuyor. En zengin 20 ülkenin aynı zamanda dünyanın en girişimci 20 ülkesi. İşsizliğin çözümünün girişimciliği artırmaktan geçiyor.’’

info@karadenizekonomi.com / 23.10.2019

‘’Dünyada güç girişimcilikte ve yenilikte’’

Düzce Üniversitesi Meraklılar Topluluğu öncülüğünde, Düzce Genç Girişimciler Kurulu ve Düzce Genç MÜSİAD’ın destekleri ile düzenlenen Düzce Teknoloji Zirvesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun verdiği konferans ile başladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ağırladıkları için memnuniyet duyduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ‘’Girişimcilik ve liderlik konusunun önemine vurgu yapan Rektör Çakar, bu iki kavramın “küreselleşme, değişim ve teknoloji” kavramlarıyla birlikte daha önemli hale geldiğinin altını çizdi. Rekabet avantajı için genç girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Çakar, yeni iş fikirlerinin de ticarileşmesinin olmazsa olmaz olduğuna işaret etti. “Ticarileşebilen iş fikirlerine ihtiyacımız var. Girişimci ruha ve bu ruhu yaşatabilecek olan liderliğe ihtiyaç var. “Girişimcilik ve Liderlik” başlıklı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ‘’Düzce Üniversitesi ; hızla gelişiyor ve sıralamalarda her yıl yükseliyor, üniversite-sanayi iş birliğini fiili olarak gerçekleştirerek Türkiye’de bir ilke imza attı. Girişimcilik Endeksinde yer alan Düzce Üniversitesi öğrenci memnuniyet araştırmasında A+ üniversite. Akademik teşvik sıralamasında ilk 20 içinde olan Düzce Üniversitesi’nin bu başarılarında söz sahibi olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, akademik ve idari personellere teşekkür ederim. Yapay zekayı dünyanın geleceği olarak nitelendirerek iş yapış biçimlerini değiştiren bu sistemde, ülkemizin de milli yapay zeka stratejisi oluşturmasının önemli olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu ‘’Dünyada güç girişimcilikte ve yenilikte. Ülkelerin gelişimi için en önemli rolü girişimciler oynuyor. En zengin 20 ülkenin aynı zamanda dünyanın en girişimci 20 ülkesi. İşsizliğin çözümünün girişimciliği artırmaktan geçiyor. Türkiye’de Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurarak gençlere rol model olmaya çalışıyoruz. Girişimcilik, tek kelimeyle sınırlarını aşan kişidir. Girişimcilikte en önemli başlangıç, hayal kurmaktır. Hedeflerinizi büyük tutun. Çok çalışın. Yenilikçi olun. İşinizi markalaştırın. Girişimciliğin özü risk almaktır.” diyerek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Programa; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bölgenin oda ve borsa başkanları, davetli konuklar, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar