Duran fındık ‘entegre’ olacak

Fındık sektörünün önemli firmalarından olan ve 36 yıldır sektörde yer alan  Duran Fındık entegre olma yolunda ilk adımını attı. Firma Karacaömer’deki 5 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip tesislerini 3 bin 500 metrekarelik daha yer alarak büyütme kararı aldı.

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2019

Duran fındık ‘entegre’ olacak

1983 yılında kurulan, 6 bin ton yıllık üretim kapasitesi ile 50 kişiye istihdam sağlayan Duran Fındık entegre olma yolunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Firma Karacaömer’deki 5 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip tesislerini 3 bin 500 metrekarelik daha yer alarak büyütme kararı aldı.“Amacımız ham maddeyi mamul madde haline getirerek yurtdışına açılarak ülkeye katma değer sağlamak” diyen Duran Fındık sahibi Özer Duran şöyle konuştu, “ 2 yıl içinde entegre hale gelmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda fabrikayı büyütmek için 5 dönümlük yer aldık. Çalışmalarımız devam edecek .”

Devlet fındığın her zaman yanında olmalı

Özel sektörün fiyatları iyi olduğu sürece fındığın Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO)değil de özel sektöre geldiğini belirten Duran, “Bu yıl geçmiş yıllara göre ihracat fazla oldu. TMO piyasadan belli ölçüde fındık aldı bu şu an için yeterli bir miktar. Ama bana göre dolar bazında geliri yükseltmek için devlet fındığın yanında her zaman olmalı. Çıtayı dünya piyasasında yükseltmemiz lazım. Bizim ana amacımız 2 milyar dolar değil 3,5-4 milyar dolara ulaşmak.” diye konuştu.

Fındık sektöründe başladığı faaliyetlerine 13 yıldır inşaatı ve 1 yıldır da gıdayı da ekleyen Özer Duran önümüzdeki zamanlarda oğlu Alper Duran’ı firmanın başına getirmeyi planlıyor. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar