Ekolojik oyuncak üretimi geliştirilmeli

​Vali Osman Kaymak,atık malzemelerden ekolojik ahşap oyuncak yapan Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 17.01.2019

Ekolojik oyuncak üretimi geliştirilmeli

Vali Osman Kaymak, Ali-Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelişinde Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Okul Müdürü Orhan Zengin, müdür yardımcıları ve öğretmenler tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Mobilya İç Mekan Tasarımı Bölümü’nü ziyaret eden Osman Kaymak, öğrencilerin atık malzemeleri değerlendirmek için yapılan ekolojik ahşap oyuncakları inceleyerek, Bölüm Şefi Öğretmen Burhan Yaman’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

''ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI''

Ahşap oyuncak sektörünü canlandırmayı ve ülkeye katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı konuşmasında, "Minik çocukları kimyasal malzemelerden uzak tutmak, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Doğal oyuncaklar yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ekolojik oyuncak projesi yürütülüyor. Pilot olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 4 il seçildi. Biz beşinci il olmak istiyoruz. Çünkü burada üretiyoruz. Oyuncaklarımız hazır. Projemiz de var. Sadece bu konuda Bakanlığımızdan destek istiyoruz." dedi.

Zararlı boyalarla yapılan oyuncakların çocukların sağlığını etkilediğine dikkat çeken Osman Kaymak, "Geleceğimiz olan çocuklarımız için ekolojik oyuncaklar hazırlamamız lazım. Çevreye duyarlı ve çocukların sağlığını bozmayan oyuncak yapılması projesi ülkemizde gelişiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız 4 ili ekolojik oyuncak üretiminde pilot il seçmiş. Biz de beşinci pilot il olmak için müracaatımızı yapacağız." dedi.

''ATIK MALZEMELERDEN EKOLOJİK OYUNCAK''

Lise öğrencilerinin doğal oyuncaklar üretmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Osman Kaymak, "Ekolojik oyuncak üretimini daha da geliştirerek seri üretim yapılmasını sağlayacağız. Bu şekilde Türkiye'deki tüm anaokullarına sağlıklı oyuncak göndermek istiyoruz. Burada atık malzemelerden ekolojik oyuncak yapılması, çevre açısından da çok önemli. Çocuklarımıza zararlı olmayacak şekilde atık malzemeler, geri dönüşüme sunuluyor. Bu yönüyle de önemli bir proje. Bu bölümleri seçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tekkeköy ilçemiz bir sanayi kentidir. Sanayileşirken de kirli sanayi istemiyoruz. Her zaman çevreye duyarlı temiz sanayi istiyoruz. Tabi ki uygulamalı olarak mesleki liselerimiz Organize Sanayi Bölgesi ile iç içe olması gerekmektedir. Hatta Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde bir mesleki lisesi düşünülebilir.Bu öğrencilerimiz mezun olduklarında işe yerleştirmede öncelikli tercih edileceklerdir. Yapılan çalışmaların tasarımını ve işçiliğini de kendileri yapan okul öğretmenlerini ve öğrencilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar