Fatsa OSB’ye doğalgaz geldi

30 işletmenin faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiği Fatsa Organize Sanayi Bölgesi doğalgaza kavuştu.

info@karadenizekonomi.com / 9.03.2020

Fatsa OSB’ye doğalgaz geldi

Fatsa Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz verilmesi nedeniyle Fatsa OSB’de tören düzenlendi. Düzenlenen törende konuşan Vali Seddar Yavuz, Fatsa OSB hakkında bilgi verdi. Vali Yavuz, üretmeyen ve istihdam sağlayamayan, bilim ve teknolojiye yatırım yapamayan ülkelerin, gelişmiş ülkelerin kuklası ve kölesi olacağını belirterek, “Ne kadar hamasi nutuklar atarsanız atın, eninde sonunda gücünüz kadar sahada olursunuz. Eğer kudretiniz yoksa, teknoloji üretemezseniz, insanlarınız karnı tok sırtı pek değilse, gerilemeye mahkûmsunuz” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu anlayışla 20 yıldır büyük bir devrim gerçekleştirerek, her alanda önemli değişiklikler meydana getirdiğini ifade eden Vali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün her alanda uluslararası rekabette gücünü gösteren hem masada, hem sahada aziz Türk Milletinin şanına yakışır bir duruşu sergilemeyi devam ediyor. Yaklaşık 95 hektar arazi üzerinde biliyorsunuz Fatsa OSB genişleme alanı olarak çalışıyoruz. Bununla ilgili olarak şuana kadar 12 Milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Diğer taraftan Ünye OSB'de gerçekleştirdiğimiz gibi Fatsa OSB’de elimizdeki parselleri sanayicilerimize tahsis etmek üzere, yeni kamulaştırmalara devam ediyoruz.”

Konuşmasının devamında önemli bir tekstil firması ile anlaştıklarının müjdesini de veren Vali Seddar Yavuz, yakın zamanda temel atma töreninin gerçekleştirileceğini ifade etti. Özellikle tekstil firmalarının Ordu’ya gelmek için bir yarış halinde olduklarını aktaran Vali Yavuz şunları söyledi: “Biz de onlara yeni alanlar oluşturmak için uğraş ve çaba sarf ediyoruz. Bu uğraş ve çabalarımız içinde elbette bilgi ve tecrübesiyle ülkemize hizmet etmiş bugün de Ordu'muzda birlikte çalıştığımız çok kıymetli Büyükşehir Belediye  Başkanımız da bu hizmet ve yatırımları hep beraber koordine ederek, inşallah sizlere layık olmaya gayret ediyoruz.” 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar