Gezmiş’ten ‘özel üniversite’ önerisi

GİSİAD Başkanı Aykut Gezmiş, Şehrin gelişimine katkı sağlanması amacıyla Giresun'a özel bir üniversite yapılması önerisinde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 13.02.2020

Gezmiş’ten ‘özel üniversite’ önerisi

Şehrin gelişimine katkı sağlanması amacıyla Giresun'a özel bir üniversite yapılması önerisinde bulunan Giresun Sanayici ve İş Adamları Derneği (GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş, ‘’Giresun'un süratle istihdam sağlayıcı, katma değer yaratıcı makro yatırım projelerine ihtiyaç duyuyor. Bunun için sivil toplum kuruluşları, bürokrasi ve siyasetin el ele vererek yeni yatırım projeleri ve makro hedefler konusunda fikirler üretmesi gerek. İşte bu sebeple şehrin önemli STK'larından biri olarak bizler de üzerimize düşen görevi yapıyor ve çevreye zararı olmayan yeni bir makro hedef olarak 'özel üniversite' öneriyoruz. Binlerce yeni öğrenciyi şehrimize getirecek, binlerce kişiye istihdam sağlayacak, şehrin ekonomisine direkt katkı sağlayacak bu bacasız sanayinin gerçekleşebilmesi için yer tahsisinin devlet tarafından yapılması yatırımcılar açısından teşvik edici olacaktır. Özel üniversite için en uygun yerin Aksu Mahallesi'ndeki dolgu alanı olacağını düşünüyoruz. Giresun Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu bu projeye inanır, kaptanlık eder ve Valimiz ile milletvekillerimiz de destek olurlarsa binlerce kişilik istihdama katkı sağlanmış olacaktır. Burada Türkiye'nin en güzel fiziki şartlarına sahip, denize sıfır oluşuyla denizcilikte de etkin olabilecek parmakla gösterilen bir özel üniversite kurulabilecektir’’ şeklinde konuştu.


 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar