‘’Giresun limanı, nakli ticaret için kullanılmalı’’

Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu,Giresun’da çevre kirliliğine neden olan limanda modern bir yükleme/boşaltma sistemine ihtiyaç olduğu dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2019

‘’Giresun limanı, nakli ticaret için kullanılmalı’’

Giresun Limanı’na 130’u aşkın tır ile hizmet verdiklerini ifade eden Giresun S.S. 61 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Bekdemir; “Giresun Limanı’ndan Erzurum’dan Çorum’a, Samsun’dan Afyon’a, Antep’ten Ankara’ya nakliye yapmaktayız. Kooperatifimize bağlı 52, Espiye Kooperatifine bağlı 35 ve Tirebolu Kooperatifine bağlı 40 tır ile 24 saat hizmet vermekteyiz. Son dönemde Giresun Limanı hakkında sosyal medya başta olmak üzere yerel basında çıkan haberler bizleri tedirgin etmektedir. Bizler limanın çalışmasına yönelik birçok yatırım yaptık ve şu an bu yatırımlarımızdan dolayı endişeliyiz. Odamızdan Giresun Limanının çalıştırılması adına destek bekliyoruz.” dedi.

‘’ Limanda modern bir yükleme/boşaltma sistemine ihtiyaç var’’

Giresun Limanının yük nakli ticareti için kullanılması gerektiğini dile getiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Giresun Limanı daha öncede ifade ettiğimiz gibi özellikle uluslararası yük nakli ticareti için çalıştırılmalıdır. Limanın atıl veya başka bir amaç için kullandırılmasını kabul etmemizin mümkün olmadığını, Giresun ve ülkemizin azami fayda sağlayacak şekilde süreçten kazançlı çıkması taraftarı olduğumuzu özellikle tekrarlamak isterim. Verilen taahhütlerin yerine getirilmesi ve kanunlar çerçevesinde uygulamalara ehemmiyet gösterilmesi öncelikler arasında yer almalıdır. Bugünlerde şehrimizde çevre kirliliğine neden olan limanda modern bir yükleme/boşaltma sistemine ihtiyaç olduğu da görülmektedir. Dolayısıyla yüklenici firmanın eksiklikleri var ise en kısa zamanda çözüm üreterek kent ile entegreli bir yapı modeline geçmeleri, ürün ve hizmet alımı tedariklerinin tamamının da şehirde faaliyet gösteren acentelerimiz vasıtasıyla yapılmasını arzulamaktayız. Bu doğrultuda görüşlerimizi ilgili birimlere iletmekle birlikte takipçisi olduğumuzu da belirtmek isterim.” sözlerini vurguladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar