Hekimoğlu otomotiv devlerine imalat yapıyor

Avrupalı siyasi krizlerden etkilenmiyor

info@karadenizekonomi.com / 31.01.2018

Hekimoğlu otomotiv devlerine imalat yapıyor

Scania, Mercedes, Volvo, Ford, Nissan gibi dünyaca ünlü firmalar için imalat yapan ve 350 kişiyi istihdam eden Trabzon firması Hekimoğlu Otomotiv, pazar payını ve cirosunu büyütmeyi planlıyor.


Hekimoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, “Şirket olarak hedeflerimizi gerçekleştirmek için 2017 yılında bir takım tedbirler aldık. Avrupalı işadamları siyasal krizlerin etkisinde kalmıyor. Bu nedenle yurtdışı ile çalışan bir firma olarak 2018 yılının sorunsuz geçeceğine inanıyorum” dedi.

Krizden etkilenmedik

Celil Hekimoğlu, 2011 yılından bu yana Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmaları arasında yer alan Hekimoğlu Otomotiv’in geçen yıl ki performansının çok iyi olduğunu belirterek, “Bir önceki yıla göre 2017 yılında ciromuzu ve ihracatımızı arttırdık. 2016-2017 yılları arasında Avrupa ile seçim süresince ciddi bir siyasal kriz vardı. Biz bu krizden ciddi şekilde etkileneceğimizi düşündük. Ancak hiçbir sorun olmadı ve 2017 yılını yüzde 25 büyüyerek kapattık” diye konuştu.

2018 atılım yılı olacak

“Biz 2018 yılını yeni bir atılım yılı olarak görüyoruz. Çünkü özellikle Avrupa’da işler çok iyi. Bütün müşterilerimiz yoğun çalışıyorlar. 2018 yılında da yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Bu hedefimizin gerçekleşmesi için de 2017 yılında bir takım tedbirler aldık. Avrupalı işadamları siyasal krizlerin etkisinde kalmıyor. Bu nedenle yurtdışı ile çalışan bir firma olarak 2018 yılının sorunlu geçeceğine inanmıyorum. İç piyasa şu anda durgun ama bunlar da aşılacaktır.” KARADENİZ EKONOMİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar