İnterbag’ın ufku açıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren bölgenin önemli ambalaj firmalarından İnterbag firmasının sahibi Sertan Abalı sektöre ilişkin açıklamamalarda bulundu. 

info@karadenizekonomi.com / 26.02.2019

İnterbag’ın ufku açıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren bölgenin önemli ambalaj firmalarından İnterbag firmasının sahibi Sertan Abalı sektöre ilişkin açıklamamalarda bulundu.

Baskılı baskısız pazar çantaları üretiyor

Bu konjonktürde kendimizi biraz ‘bukalemun’ gibi tanımlayabiliriz. Çünkü son dönemde hükümetin aldığı poşet kararı sonrası bez torbalar daha revaçta. Biz de hemen yönümüzü oraya çevirdik. Şu an firmalara pazar çantası adı altında imalat yapıyoruz” dedi.

  Abalı, “Son dönemdeki poşet uygulaması bize yeni bir alan açtı. Pazar çantasına yöneldik” dedi.

Ambalaj sektöründe hızlı büyüyen bir marka olduklarını ve sektöre 2006 yılında girdiklerini anlatan Abalı şunları söyledi:

“Hedeflerimiz her zaman gelişme ve büyüme yönündedir. Ar-ge çalışmalarına, yeni ürünlere çok önem veriyoruz ama Türkiye’nin içinde bulunduğu ortam göz önüne alındığında biraz frene basmış durumdayız. O yüzden 2019 biraz daha zor geçecek gibi görünüyor. Bu konjonktürde biz biraz da kendimizi bukalemun gibi tanımlayabiliriz. Çünkü son dönemde hükümetin aldığı kararla bez torbalar ve nonwoven torbalar daha da bir revaçta. Biz de hemen yönümüzü o yöne çevirdik. Şu an firmalara pazar çantası adı altında imalat yapıyoruz. Bunun yanında tabi optiklere, marketlere özel ürünlerde tasarlayıp yollayabiliyoruz.”

Yönümüzü bez çantaya döndük

“Firmaların özel tasarım amaçlı yaptıracakları çantalar bizde diğerlerine göre bir miktar pahalı olabilir. Bizim kalite ve standartlar konusunda hassasiyetimiz var.  Bazı tekstil firmaları karton çantalar yapıyor. Bizim ürünlerle ve karton çantalar üç aşağı beş yukarı aynı fiyatta. Ama karton çantayı alıp evine götürdüğünde bir tarafı yırtılmış oluyor. Bizim çantamızı daha sonra reklam amaçlıda kullanabilir firmalar. Yeni dönemde yönümüzü bez çantaya dönüp devam ediyoruz.”

Baskılı baskısız her çeşit için hazırız

“Baskılı, baskısız yapabiliyoruz. Butik üretim yapabiliyoruz isteğe bağlı. Belediyelere çalışıyoruz. Şuan Denizli Belediyesi ile çalışıyoruz. Kelkit Belediyesi var. Kelkit Belediyesi ile 10 bin tane çanta için anlaşma aşamasına geldik. Numunemizi gönderdik, fiyatımızı belirttik. Beğendiler muhtemelen de akşama sabaha o iş çözülmüş olur.” KARADENİZ EKONOMİ

  

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar