İŞGEM Ordu’nun gelir kaynağı olacak

Ordu’nun istihdam olanaklarının artması ve kalkınması için büyük bir potansiyel barındıran ürünlerin imalatı, yeni ihracat pazarlarına açılacak işletmeler için Altınordu Belediyesi tarafından İŞGEM kuruluyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2019

İŞGEM Ordu’nun gelir kaynağı olacak

Altınordu Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek olan, orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında ise Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Altınordu Belediyesi İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) için çalışmalar başladı. Şehrin kültürüne, sosyal hayatına, kalkınmasına, istihdamına ve ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra ikinci kuşak yatırımcılara da imkan sunan önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda Ordu’nun istihdam olanaklarının artması ve kalkınması için büyük bir potansiyel barındıran ürünlerin imalatı, yeni ihracat pazarlarına açılacak Küçük Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) rekabet güçlerinin artırılması ve işletmelerin ilk yıllarını sağlıklı atlatabilmesi amacıyla Altınordu Belediyesi tarafından İŞGEM kuruluyor.

 

Altınordu Belediyesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde hayata geçirilecek olan proje ile orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında ürün üretilmesi, iş geliştirmek isteyenlere eşit girişim ve ayrıca iş ve gelir olanağı sağlanması hedefleniyor. Karacaömer Mahallesinde kurulacak olan İŞGEM ile bünyesinde işletmelerin ortak kullanımına açık imalat ünitesi ile eğitim ve konferans salonu yer alacak. Ortak imalat ünitesi ile KOBİ’lerin daha düşük maliyetlerle üretim yapması sağlanırken, bu imkana sahip olmayan girişimciler içinde kendi markalarını oluşturarak iç ve dış piyasaya mallarını daha rahat pazarlayabilme imkanı sunulacak.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar