Kaliteli Fındık Projesi ilk 40’ta yer aldı

Trabzon Ticaret Borsası ‘Kaliteli Fındık Projesi’  TOBB tarafından başarılı bulundu

info@karadenizekonomi.com / 3.05.2019

Kaliteli Fındık Projesi ilk 40’ta yer aldı

Trabzon Ticaret Borsası ‘Kaliteli Fındık Projesi’  TOBB tarafından başarılı bulundu

Trabzon Ticaret Borsası tarafından uygulanan fındıkta verim ve kaliteyi arttırma projesi, TOBB tarafından odalar ve borsalar arasında düzenlenen proje yarışmasında 40 başarılı çalışma arasında yer aldı.

2003 yılında Kaliteli Fındık ismi ile başlatılıp 2013 te yaşlı bahçelerin sökülerek tek dal ikili ve sıralı şekliyle yeniden dikilen fındık bahçeleri ‘Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi’ ile örnek ve öncü olmuştu.

‘’40 BAŞARILI ÇALIŞMA ARASINDA YER ALDI’’

Üretimden tüketim aşamasına kadar fındıkta verim ve kaliteyi arttırmayı hedefleyen ve bunda da başarılı olan proje kapsamında 63 yeni bahçe tesis edilmişti. Proje, TOBB tarafından 365 oda/borsa arasından değerlendirilerek 40 başarılı çalışma arasında yer aldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu oda ve borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini ifade ederek, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldiler. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

TOBB tarafından  başarılı bulunup plaketle ödüllendirildiklerini belirten TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan “Projemiz sektörde verim ve kaliteyi arttırma çalışmalarına öncülük ederek örnek oldu. Fındık rekoltesinin azalmaya başladığı bir süreçte yeniden üretimi arttırarak dekarda verimi ortalama 100 kg’dan 200-300 kg’a çıkardı. Bu projeyle hedefimiz üretim ile birlikte ihracatımızı da artırarak ülkemize 2023 hedefinde yılda 4-5 milyar döviz kazandırmaktır” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu proje kapsamında borsamızın bahçesine fidan dikmiş ve fındıklı ekmek projesini de yenilikçi düşünceye örnek göstermişti.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar