Kampın teması ‘Sıfır Atık’

'Lider Çocuk Tarım Kampı; Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, Giresun Merkez Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 8.05.2019

Kampın teması ‘Sıfır Atık’

'Lider Çocuk Tarım Kampı; Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, Giresun Merkez Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermeyi amaçlayan 'Lider Çocuk Tarım Kampı; Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, Giresun Merkez Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

‘’KAMPIN TEMASI ‘SIFIR ATIK’

Lider Çocuk Tarım Kampı'nın 2019 yılı teması "Sıfır Atık" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımı konusunda çocuklara eğitimler verilmiş ve eğlenceli etkinlikler yapılmıştır.

Kampın birinci gününde öğrencilere, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü personeli tarafından “Sıfır Atık” hakkında slayt gösterisi yapıldı. İkinci gün Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencileri turizm merkezlerinden olan Giresun Kalesini ve Müzesini ziyaret ederek “Sıfır Atık” konulu etkinlikler düzenlenmiştir. Çocuklar vasıtasıyla “Sıfır Atık” konusunda farkındalık oluşturmak, yeni fikirlere ve projelere destek vermek bilinci pekiştirilmiştir. Öğrenciler arasında oluşturulan gruplarla bilgi yarışması düzenlenmiştir. Programın üçüncü gününde “Sıfır Atık” konusunda öğrencilerin görüşleri alınmıştır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar