Kamuoyu yaratmada öncüyüz

Ordu Kent Konseyi Başkanı Aydın Kent Konseyi olarak yapılan yatırımlarda halkı bilgilendirme aşamasında öncü olduklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2020

Kamuoyu yaratmada öncüyüz

Ordu Kent Konseyi Başkanı iş insanı Ömer Aydın kentte yapılan yatırımları değerlendirerek yöre halkının görüşlerinin alınarak ortaya konulanların daha güzel ve içe sinen yatırımlar olduğunu söyledi. Kent konseyi olarak yapılan yatırımlarda halkı bilgilendirme aşamasında öncü olduklarını da vurgulayan Aydın, “Hastanenin botanik parka mı yoksa üniversiteye mi yapılması konusunda kamuoyunda çeşitli söylemler dönüyordu. Biz üniversiteye yapılmasını istiyorduk ve bununla ilgilide kamuoyu oluşturduk.  Sayın rektörde bu konuda önemli bir adım atarak üniversitede önemli bir alanı hastane için tahsis edilebileceğini açıkladı. Ayrıca Sırrı Paşa Caddesi’nde yol çalışmaları başlamadan önce kent konseyi olarak oradaki bütün esnafla toplantı yaparak yapılmak istenen çalışma anlatıldı.” dedi.

Sağlıklı sanayileşme için Samsun-Sarp Demiryolu şart

Samsun-Sarp Demiryolu’nun mevcut yolun yükünü hafifleteceğini vurgulayan Aydın, “Şu an kullandığımız yol ilerleyen zamanlarda bize yetersiz gelmeye başlayacak. Hatta şu an bile sıkıntılar yaşanıyor. Ancak mevcut yolumuz otoban yapılması imkansız. Bu nedenle samsun sarp yolu yükü hafifletilebilir. Havaalanı için yollara döküldüğümüzde bize hayal kuruyorsunuz denildi. Ama şimdi bunu diyenler havaalanını bizden fazla kullanıyor.  Demiryolu içinde aynısı söz konusu olacak. Teknoloji artık eskisi gibi olmadığın yatırım yapmak o kadar da zor değil.  Bölgenin daha sağlıklı sanayileşmesi ve göçün durdurulması için mutlaka bu yol devreye girmelidir.” diye konuştu.

Yanlış politikaları eleştirir doğruları överiz

Fındık konusuna da değinen Aydın Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO)  alışta gösterdiği misyonu satışta da göstermesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi; “TMO  bizim kuruluşumuz yanlış politikalarını eleştirecek doğrularını ise öveceğiz. TMO  bence süreci şöyle işletmeli; Ağustos ayında fındığı kaç liradan alacağını açıklarken satışının da hangi ayda hangi fiyattan olacağını belirtmelidir. Ve ayrıca zamanında bu misyonu FİSKOBİRLİK  üstlendiğinde piyasaya  fındık arz edecekleri zaman 20’şer tonluk partiler halinde yaptılar bu işi. Böylece tüm sanayicinin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştılar. TMO’nun da süreci bu şekilde yürütmesi gerekiyor.”NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

 

 

.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar