Kereste fiyatları arttı ithalat düştü

Bahtiyar Gürsoy, “Son dönemdeki dalganma bizim sektörü de etkiledi. ABD ve Kanada’da kereste fiyatlarının rekor seviyeye çıkması kereste ithalatında talebin azalmasına neden oldu.”

info@karadenizekonomi.com / 1.06.2019

Kereste fiyatları arttı ithalat düştü

 

30 yıl önce Ordu- Ulubey yolu üzerinde kurulan Gürsoy Kerestecilik, 3 bin 500’ü kapalı toplamda 7 bin metrekare alanda üretim yapan deneyimli kadrosu ile Karadeniz Bölgesi’ne hizmet veriyor.

Başlangıçta, ahşap üretimi üzerinde çalışan fabrika, son 10 yılında emprenyeli ahşap üretimini de faaliyetleri arasına aldı. Emprenye ile ahşabın mantar, böcek, termit, deniz kurdu gibi zararlılardan korunmasının sağlandığını belirten Gürsoy Kerestecilik Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Gürsoy, “Bu işlemle ahşabın ömrü en az 10 kat artıyor. Emprenye işleminin vakum-basınç yöntemi ile modern güvenli ve çevreye zararsı olduğu, Avrupa ve dünya standartlarına uygunluğu laboratuvar ve arazi testleri ile kanıtlanmıştır.” dedi. Dünya standartlarında ürünler ürettiğini belirten Bahtiyar Gürsoy, “Sektörde otuz yılımızı doldurduk. Avrupa ve dünya standartlarına uygun ürünler üretiyoruz. Ama şu son dönemdeki dalganma bizim sektörü de etkiledi. ABD ve Kanada’da kereste fiyatlarının rekor seviyeye çıkması kereste ithalatında talebin azalmasına neden oldu. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM)  iç talep seviyesinde yeterli ham madde talebini sağlayamaması fiyatların artmasına neden oluyor.” ifadelerini kullandı. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Fabrikada, ahşap bina, kamelya ve pergole, kent ve bahçe mobilyaları, çocuk oyun grupları, köprüler, tavan ve taban döşemeleri, çift ve korkuluklar, havuz kenarı ve ıslak zeminler için deck döşemeler, dış cephe için yalı baskı ve balıksırtı kaplama malzemeleri, bank ve masa üretimi yapılmaktadır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar