“Konut alanı kadar ticaret alanlarına da ihtiyaç var”

Tokat TSO Başkanı Çelik, Tokat’ın yeni konut alanları kadar,  yeni ticaret alanlarına da  ihtiyacı olduğunun görmezden gelindiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 15.10.2019

“Konut alanı kadar ticaret alanlarına da ihtiyaç var”

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Ali Çelik, uzun yıllardır kent merkezinde ticaret bölgesinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyerek, Dimes kavşağı ve Üniversite Kampüsü arasında kalan alanda yapılacak bir imar düzenlemesiyle şehrin nefes alabileceği önerisinde bulundu. Çelik Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu olan siyasi partilere hitaben yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi; “Şehrimize baktığımızda üniversite itibariyle batı girişi halihazırda düzensiz yüzlerce yapı ve işyerleriyle doludur. Kaldı ki bu yapıların çoğunun yapı ruhsatları dahi yok. Şehir olarak yeni konut alanları arayışında olduğumuzu biliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaların yapılmasına öncülük ediyor, belediye ile müteahhitler arasında köprü de oluşturmaya çalışıyoruz. Peki bu şehrin yeni konut alanları kadar, hatta belki de daha fazla bir şekilde yeni ticaret alanlarına ihtiyacı olduğunu neden görmezden geliyoruz. Bir başka durum ise yaklaşık 4 yıldır kapalı ve atıl olan şehrin içerisinde kalan Dimes'in eski fabrikasının sanayi alanı kapsamında olması. Buna rağmen burada yeniden fabrika açılmasına izin verilmemekle birlikte bugüne dek ticaret ya da konut için de bir alan oluşturulamamış olması. İlimizin göz bebeği Dimes'in merkez adresine imar düzenlemesi yapılmadığı için mağdur edilmektedir. Konu yıllardır belirsizlik içerisinde beklemekte, mağduriyet devam etmektedir. Yineliyoruz. Şehrin konut alanından ziyade acilen yeni ticaret alanlarına ihtiyacının olduğunu söylüyoruz. Gıda toptancıları, mobilyacılar, traktör galerileri ve acil olarak ticari anlamda faaliyet gösteren benzer firmaları bir araya toplayıp kümelenme oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili Belediyemiz ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Kümelenmeye sıcak bakan sektör temsilcileriyle de en yakın zamanda bir araya gelerek bu talebimizi her platformda dile getireceğiz. Planlı büyüme ile şehrin ticaretini prestijli hale getirmeyi ve artık vitrinlerimizi oluşturma vaktinin geldiğini düşünüyoruz.”

Kavşak düzenlemesi şart

Trafik yığılmalara da değinen Çelik acilen çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı.Çelik, “ Organize Sanayi Bölgesinden çıkan tırların mecburi olarak DİMES Kavşağını kullanıyor olması  nedeniyle ciddi yoğunluklar yaşanmaktadır. Yine Ali'n Otel'in olduğu Organize Sanayi Giriş Kavşağında da yaşanan aşırı yığılmalar hepimizin malumu. Bu bölgede kesinlikle bir kavşak düzenlemesinin şart olduğunu biliyoruz ve istiyoruz. Öyle ki yapılacak düzenlemede bu kavşakla birlikte Karşıyaka Bölgesine açılacak bir yol ile DİMES Kavşağındaki yığılmaların sona ereceğini öngörüyoruz.” dedi.

Çelik, ayrıca imar düzenlemesi ile Tokat’a yakışır bir hizmet binası, fuar alanı ve kongre merkezi,  yapımı konusunda bir projeleri olduğunu söyledi. HABER MERKEZİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar