Korganlı peynir imalatçısı endişeli!

Korgan ilçesinde süte dayalı ürünler üreten Korsaş Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ali Hacıimamoğlu, tarım ve hayvancılığın yanlış politikalar yüzünden bitme noktasına geldiğini belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 22.10.2018

Korganlı peynir imalatçısı endişeli!

Korganlı peynir imalatçısı uyardı

Sektörün geleceği tehlikede!

  • ·Korgan ilçesinde süte dayalı ürünler üreten Korsaş Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ali Hacıimamoğlu, tarım ve hayvancılığın yanlış politikalar yüzünden bitme noktasına geldiğini belirterek, dolayısı ile süt ürünleri imalat sektörünün de tehlikede olduğun vurguladı.

Ordu’nun Korgan ilçesindeki süt ürünleri yatırımlarıyla dikkat çeken Korsaş Peynir işletmesi, ülke genelinde 22 bayisi ile Karadeniz yaylalarının doğal lezzetlerini sofralara taşıyor. Tüketicilerinin doğal ve güvenli gıda ihtiyaçlarını eksiksiz karşılama temelleri üzerine inşa edilen Korsaş ürünleri, taze katkısız kaşar peyniri, yöresel peynirler, beyaz peynir ve tereyağı ile doyumsuz lezzetlerin kaynağı oldu. Kalite anlayışını sadece kaliteli, güvenli ve doğal ürünler sunmakla sınırlamadıklarını söyleyen Korsaş Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ali Hacıimamoğlu, değişik sosyal katmandaki müşterilerinin farklı sağlık beklentilerine de cevap vermek amacında olduklarını belirtti.

Hacıimamoğlu, peynirin hammaddesi olan sütün kalitesi ve tazeliğini her zaman öncelikleri olarak gördüklerini söyleyerek, Ordu’nun el değmemiş yaylalarından gelen sütlerin sofralara taşınma hikayesini şöyle anlattı. “1998 yılında kurulduk. Zamanla işlem hacmimiz ve ürün kapasitemizi genişlettik. 45 kişilik istihdamla bölgedeki 6 bin haneden aldığımız taze ve doğal sütleri işliyoruz. Yıllık 1 ton kaşar üretim gerçekleştiriyoruz. Karadeniz’deki tüm illerde bayilerimiz aracılığıyla satış yapmaktayız. Yurt genelinde 22 bayimiz var.”

İşadamı Hacıimamoğlu, doğal, taze, katkısız kars kaşarı, yöresel peynirlerin yanı sıra beyaz peynir, kaşar ve tereyağı üretimi yaptıklarını ifade eden ederken, yakın gelecekte sektörü bekleyen bir tehlikeye de işaret etti:

Hayvancılık sona eriyor

Başarılı işadamı, “Biz sütü köylerden temin ediyoruz. Ancak buraya gelirken görmüşsünüzdür artık bahçeler boş. Hayvancılık yavaş yavaş sona eriyor. Hayvancılığın hammaddesi yemdir. Eskiden bahçelerde doğal otlarla beslenen hayvanlar şimdi dışarıdan getirilen kepekle beslenir oldu. Dolayısıyla tarım bitince hayvancılık da bitmiş oluyor. Dışa bağımlılık yüzünden köyde hayvan besleyen üretici zamlar karşısında direnemez duruma geldi. Biz de firma olarak kendi hammaddemizi temin etmek amacıyla büyük bir hayvancılık işletmesi kurmayı planlıyoruz” sözleriyle Türk hayvancılığını bekleyen tehlikeye işaret ederken karar vericileri de yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından vazgeçilsin” mesajı verdi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar