‘Kurtuluş ateşi’ Samsun’da yandı

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuruyla Samsun’a gelişinin 97’nci yıldönümü tüm yurtta düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Kutlamalar bazı illerde şehit haberleri nedeniyle kısa s

info@karadenizekonomi.com / 20.05.2016

‘Kurtuluş ateşi’ Samsun’da yandı

Samsun’da kutlama programı ilk olarak Atatürk Anıtı önünde başladı. Ata’nın Samsun’da ayak bastığı ilk nokta olan Tütün İskelesi Kurtuluş Yolu’ndaki tören alanında da saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kazım Orbay İlkokulu öğrencilerinden oluşan grup İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Tören halk oyunu gösterisi ile devam etti. Ardından askerler tarafından Tütün İskelesi’nden Atatürk ve silah arkadaşlarını temsil eden Türk bayrağı karaya 

çıkarıldı ve gençlere teslim edildi.

Şehitler için uçtular

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları ile dünyanın sayılı akrobasi timlerinden SoloTürk, Samsun’da şehitler için gösteri yaptı. Ayrıca 117 erkek, 22 kadın sporcunun katıldığı 21 kilometrelik Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu da düzenlendi.

Diğer İller;

İzmir’de dev bayrak

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda şehit haberleri nedeniyle buruk kutlanan ve katılımın da beklenenden az olduğu törende, şiirlerin okunmasının ardından bando eşliğinde Gençlik Marşı söylendi. Çeşitli ekiplerin folklor gösterilerinin ardından gençler, 10. Yıl Marşı eşliğinde alanda 225 metrekarelik dev Türk bayrağı açtı.

Diyarbakır’da coşku

Diyarbakır’daki törende Gençlik ve Spor il Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Şiirlerin okunduğu törende Atatürk posteri ve bayrak asılı drone’lar uçuş yaptı.

Konya’da kısa tören

Konya’da düzenlenen törenler, Konyalı asker Recep Alpmala’nın önceki gün PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcı infilak ettirilmesi sonucu 3 silah arkadaşı ile şehit olması nedeniyle çok kısa sürdü. Kutlamalarda halk oyunları gösterileri de yapılmadı.

Halat koptu, vali düştü

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlenen etkinliklerde Gençlik yürüyüşü ve spor şöleni yapıldı. Vali HASAN Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çocuklar halat çekme yarışması yaptı. Halat çekilmeye başlandıktan bir süre sonra halat kopunca Vali Güzeloğlu ve aynı halatı çekenler yere düştü. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar