‘Kürtün Araköy Ekmeği’ tescillendi

Gümüşhane’ye özgü ürünlerin tescil edilmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Kürtün Araköy Ekmeği’ Coğrafi İşaretli ürün olarak tescillendi.

info@karadenizekonomi.com / 5.11.2019

‘Kürtün Araköy Ekmeği’ tescillendi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Gümüşhane’ye özgü ürünlerin tescil edilmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında ‘Kürtün Araköy Ekmeği’ni de Coğrafi İşaretli ürün olarak tescilletti. Kendine özgü özellikleri ile her geçen gün daha fazla talep edilen Kürtün Araköy Ekmeği’nin önemli bir lezzet ve kültürü içinde barındırdığını belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, “Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türk Patent ve Marka Kurumu'na dört önemli Coğrafi işaret başvurunda bulunmuştuk. Bunlardan bir tanesi olan Araköy Ekmeğimizin’’ tescil süreci tamamlandı ve tescil belgesi elimize ulaştı. Şehrimize özgü bu önemli değerlerin ve lezzetlerin Coğrafi İşaretli ürün olarak tescil edilmesi, o ürünlerin yöresel bir marka haline getirilerek geleceğe aktarılması açısından çok önemli. Ayrıca tescil edilmiş ve marka değeri kazanmış ürünler üreticilerine de önemli bir ekonomik bir katma değer sağlamakta. Ayrıca Coğrafi işaret amblemine sahip ürünler, benzerlerinden kolayca ayrılabilir ve diğer ürünlere göre daha rahat ve yüksek değerle pazara sunulurlar” dedi.

Coğrafi işaretler, tek bir üreticiyi değil, belirli şartlar altında üretim yapan kişi ya da firmaların tümünü yani gerçek üreticilerini korur şeklinde konuşan Akçay, ‘’Bu açıdan bizlerde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak atalarımızdan bizlere miras bırakılmış lezzet kültürümüzün ve şehrimize özgü ürünlerin ürünlerimizin Pazar ve pazarlardaki gücünü artırarak, daha çok satış ve kazanç elde etmek için mücadele ediyor, bu ürünlerimizi üreten gerçek üreticilerini koruma altına alarak kırsal kalkınmaya öncülük etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar