ODÜ’ye 1100 yataklı hastane yapılacak

Ordu Üniversitesi içerisinde 210 dönüm arazi üzerine bin 100 yataklı hastane yapılması planlandı.

info@karadenizekonomi.com / 9.01.2020

ODÜ’ye 1100 yataklı hastane yapılacak

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen uzman bir ekibin, üniversite yerleşke alanında 210 dönüm araziye bin 100 yataklı bir hastane planladığını açıklayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ‘’Ordu’nun acil hastaneye ihtiyacı var. Eskipazar’da 86 dönüm, Üniversitemizin içerisinde 350 dönüm arazi var. Hangisine hastane yapılmalı? Üniversite alanındaki 350 dönüm araziyi hastane için vermeye hazırız. Bu konuda Sağlık Bakanlığına başvurduk. Bakanlıktan uzman bir ekip geldi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kampüs alanında incelemelerde bulundu. Üniversite içerisinde 210 dönüm arazi üzerine bin 100 yataklı hastane yapılması planlandı. Hastane konusunda karar siyasi irade ve şehrin ileri gelenlerindedir. Hastane Sağlık Bakanlığıyla ortak kullanılacak. Sağlık Bakanlığı’nın da doktoru olacak bizim de doktorumuz olacak. Söylediğim gibi kararı YÖK, siyasi irade ve şehrin ileri gelenleri verecektir” şeklinde konuştu.

‘’Doktor sayısını 70’in üzerine çıkartacağız’’

Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi’nin fiziki şartları ortada diyen Rektör Akdoğan, ‘’Doktorlarımız ayrılmak istiyor. Son 2 senede 15 doktor gitmiş. Şuanda 56 doktorumuz var. 16 doktor alarak bu sayıyı 70’in üzerine çıkartmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar