Örnek bahçelerde ilk hasat Karakaya’da yapılıyor...

“Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi”kapsamında bu yılki ilk hasat Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’ndeki Adnan Kılıç’a ait bahçede yapılacak.

info@karadenizekonomi.com / 8.08.2017

Örnek bahçelerde ilk hasat Karakaya’da yapılıyor...

Trabzon Ticaret Borsası koordinasyonunda, başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere fındıkla ilgili resmi ve özel kuruluşların desteği ile 2013 yılında başlatılan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi” kapsamında, yaşlı bahçelerin sökülerek yeniden farklı sistemle dikilen 63 örnek bahçeden bu yılki ilk hasat, Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’ndeki Adnan Kılıç’a ait bahçede yapılacak.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un da katılacağı hasat töreninde TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, proje ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunacaklar.

Fındıkta örnek bahçelerden ilk hasat dikimden dört yıl sonra, geçen yıl Yomra’nın İkisu Mahallesi’nde gerçekleştirilmişti.

Karakaya Mahallesi’ndeki hasat töreni yarın saat 14.00 de başlayacak. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar